· 

Wat zijn de woontrends voor 2019?


Benieuwd wat 2019 op woongebied voor je in petto heeft?  

Wij hebben de zes belangrijkste woontrends voor je op een rijtje gezet.

natuurlijk en eigenzinnig wonen

1. Inspired by nature

Wij staan dagelijks bloot aan allerlei prikkels en hebben daardoor meer behoefte om rust te vinden in de natuur. Dit zie je ook duidelijk terugkomen in het interieur. Denk hierbij aan kleuren en materialen. Natuurlijke kleuren zoals groen of blauw of warme, aardse kleuren zoals bruin, grijs, beige of okergeel. Welke kleur je ook kiest, de trend is om deze kleur volledig door te voeren in je interieur. Kies voor je interieur kleuren uit dezelfde kleurgroep. Dat oogt chic en als een rustig geheel. Als materialen zien we veel vilt, wol, rotan, bamboe en hout en natuursteen. Met deze kleuren en materialen creëer je een oase van rust in huis.  

wonen met natuurlijke materialen
bron: Karwei
natuurlijk wonen met groen en hout
bron: Pinterest
plaid en woonaccessoires in natuurlijke kleuren en materialen
bron: blooming home.nl

2. Pure structuren

Er is veel behoefte aan echtheid, puurheid en vergankelijkheid. Dit uit zich in het interieur door designs met grove structuren en natuurlijke patronen en materialen als onbewerkt hout, natuursteen en marmer. Een niet te gepolijste look & feel is populair. Glanzende materialen worden vervangen voor matte varianten.

Combineer deze rauw mix aan materialen met mooie natuurlijke basiskleuren als bruin, zwart, honing en terracotta en je interieur is helemaal hot.

brick wall, stenen muur in de woonkamer
bron: Wonenbijes
bron: studioblooming
bron: studioblooming

3. jungle style

Een blijvertje is nog steeds de jungle-trend. Met deze trend haal je letterlijk de natuur in huis door groene planten te gebruiken als accessoires. Voor 2019 zien we dat grote planten een trend worden. Hadden we eerst een hele verzameling, nu kan een grote plant volstaan die een echt statement maakt in je interieur.

Grote planten in huis
bron: Pinterest

4. Organische vormen

Organische vormen worden alleen maar populairder. De rechthoekige vormen maken steeds meer plaats voor ronde vormen. Een ronde eetkamertafel, ronde salontafels, ronde kussens, een ronde poef, ronde spiegel, een rond kleed en ga zo maar door.

rond vloerkleed met ronde bijzettafel
bron: Bloglovin, van het kastje naar de muur

5. tegenstellingen

Een blend van ruwe en verfijnde materialen in je interieur is een trend, zoals: leer met velours, een wol, hoogpolig tapijt met een strakke gietvloer of een wollen schapenvacht of een strakke leren bank. Ook verschillende (natuur) prints worden naast elkaar gecombineerd. Zoek de grenzen en creëer zo een eclectisch en eigen interieur. 

schapenvacht op gietvloer grijs
bron: Roomed.nl

6. slim wonen

Onder 'slim wonen' vallen vier aspecten, namelijk:

  • Slim omgaan met de beschikbare ruimte. Bewust kleiner wonen is populair, denk bijvoorbeeld aan de Tiny houses, maar veel mensen (in de stad) hebben simpelweg een beperkte leefruimte waar ze slim mee om moeten gaan. Met kleine veranderingen kun je een bepaald gedeelte van je huis aanpassen aan de functie die je op dat moment nodig hebt. Dit noem je een modulaire inrichting. Jouw leefruimte kan hierdoor ook je werkruimte worden; multifunctioneel wonen dus.
  • Slim wonen is duurzaam wonen. Kijk eens wat je zelf makkelijk kunt doen om duurzamer te gaan wonen. Het gaat niet alleen om dure investeringen in je huis maar ook om gedrag en bewustwording. Voor meer tips over duurzaam wonen, kijk dan hier.
  • Slim wonen met behulp van slimme gadgets. Een voorbeeld is slimme verlichting. Je kunt het licht aanpassen aan je stemming, je activiteit maar ook aan je interieur. De verlichting is op afstand of geautomatiseerd te bedienen. Bijvoorbeeld met je smartphone of geheel automatisch op basis van tijdstip of beweging. De lampen gaan bijvoorbeeld aan wanneer je het toilet binnenloopt en weer uit als je het toilet uitloopt. Smart verlichting zorgt dus niet alleen voor meer sfeer en conform maar kan ook energie besparen en is dus duurzaam.
  • Slim wonen door bewust te leven met minder. 'Ontspullen' is nog steeds een trend, want een opgeruimd huis is immers een opgeruimde geest. Wil je meer weten over ontspullen, kijk dan hier.
Philips hue in de woonkamer
bron: Juudith home. Woonkamer met slimme verlichting
bron: Ikea. Slim wonen is ook afval scheiden
bron: Ikea. Slim wonen is ook afval scheiden

Shop de woontrends van dit moment!

Blooming Home heeft een eigen webshop met daarin met zorg uitgezochte woonitems inspelend op de trends van dit moment. Neem gauw een kijkje in onze shop.

Reactie schrijven

Commentaren: 0