· 

Woontrend Earth: inspiratie vanuit de natuur


Alles wat moeder Aarde te bieden heeft zien we terug in huis. De woontrend 'Earth' is here to stay! Er is veel behoefte aan echtheid, puurheid en vergankelijkheid. Moeder Aarde is rijk aan de prachtigste materialen en kleuren. Dit uit zich in het interieur door designs met grove structuren en natuurlijke patronen en materialen als onbewerkt hout, natuursteen en marmer. Een niet te gepolijste look & feel is populair. Combineer deze spannende mix van materialen met mooie natuurlijke basiskleuren als bruin, zwart, honing, wit, beige en terracotta en je interieur is helemaal hot.

Bloemen

Bloemen zijn altijd mooi. Echte bloemen in een vaas op tafel. Maar ook bloemenprints op het behang, op sierkussens of je tafelkleed of een afbeelding van bloemen als een schilderij aan je muur is prachtig.

IXXI poster aan de muur met bloemenprint (en vogels)
IXXI poster aan de muur met bloemenprint (en vogels)

gesteente

De natuurlijke en stoere uitstraling van steen laat zich prachtig combineren in huis. Een betonnen aanrechtblad, een marmeren tafel, woonaccessoires van beton en marmer zijn niet voor niets heel populair. 

Maar denk ook eens aan verftechnieken waarmee je een betonlook creëert op je muur. Dit geeft een stoer en natuurlijk effect.

Belgisch hardstenen blad op tv meubel voor een stoere woonlook
Belgisch hardstenen blad op tv meubel / haardmeubel

Woonaccessoires met steen

Kandelaar op marmeren voet
Kandelaar op marmeren voet
Snijplanken van steen of met marmer en hout
Snijplanken van steen of met marmer en hout
Bulb lamp op beton voet
Bulb lamp op beton voet
Kaarsen onderzetter van beton
Kaarsen onderzetter van beton

Planten

Het is heel rustgevend om je te omringen met groen. Planten zijn echte sfeerverbeteraars, maar ook helemaal volgens de laatste woontrend. Denk aan de hype rond de pannenkoekplant een tijd geleden en nu is de Monstera plant (a.k.a. de gatenplant) met zijn fotogenieke bladeren helemaal hot. Daarnaast zie je blad- en plantendessins ook veel terug in prints en woonaccessoires.

De Monstera en de Pannenkoekplant
De Monstera en de Pannenkoekplant

dieren

Dieren kunnen natuurlijk niet ontbreken in de woontrend 'Earth'. Je ziet ze terugkomen in behang, op posters en in kekke woonaccessoires. Vorig jaar was de flamingo hot, nu zien we de aap en de alpaca veel. Maar denk ook eens aan de immer populaire schapenvacht in huis. Dit glazen ornament met een kwal is ook een bestseller. 

Kwal in ornament van glas
Kwal in ornament van glas

puur natuur

Natuurproducten zoals wol, katoen, bamboe, hout en steen zijn prachtig in je interieur. Wanneer je verschillende vormen, materialen en texturen combineert zul je zien dat het ondanks het aardse kleurenpalet nooit saai zal worden. Wel breng je rust en warmte in je huis. Je zult ontdekken hoe prachtig dit allemaal bij elkaar past. 


edelstenen

Een decosteen (decoratiesteen / edelsteen voor in huis) is naast een echte eyecather in je interieur, een sfeerverbeteraar. Edelstenen en mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend. Ook in huis geplaatst, bijvoorbeeld een edelsteen in ruwe vorm of als sfeerlicht zal werkzaam zijn.

Behalve mooie kleuren hebben edelstenen nog een bijzondere eigenschap: ze vangen en weerkaatsen het licht. Daarnaast voegen structuur en een vleugje mystiek toe aan je interieur. Ze zijn met recht de finishing touch!


SHOP nu de look!
Meer lezen?

Niets meer missen van Blooming Home?

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte!


Reactie schrijven

Commentaren: 0