· 

Wat edelstenen in je interieur voor je doen


edelstenen zijn prachtige woonaccessoires

Je wilt graag een persoonlijk touch geven aan je interieur. Met een edelsteen ook wel een decosteen (decoratiesteen) genoemd, haal je een echte eyecather in huis. Maar een edelsteen is zoveel meer dan alleen een pronkstuk! Edelstenen en mineralen zijn echte sfeermakers want ze brengen positieve sfeer in huis. Hun geneeskrachtige werking is al eeuwenlang bekend. Edelstenen, in ruwe vorm of als sfeerlicht kun je prima in huis hun werking laten doen. 

Edelstenen en hun energie

Het gebruiken van stenen en hun eeuwenoude energie is een methode om krachten te versterken, angsten weg te nemen en healing te geven. Iedere steen is een vorm van gebundelde energie die op zijn eigen golflengte trilt. Dat wat uit balans is, kan met de juiste steen weer in evenwicht gebracht worden. Dat geld voor je lichaam, je geest en woon- of werkomgeving.

deco stenen en agaatschijven in de woonkamer
bron: Pinterest

Style je huis met edelstenen en kristallen

EDELSTENEN VOOR IN DE WOONKAMER

In een vistrinekast, op een dressoir, op een plank of in de vensterbank: edelstenen kun je overal neerzetten. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze helpen ook de sfeer verbeteren in je huis. Voor thuis zijn edelstenen verkrijgbaar als losse ruwe steen, maar ook gepolijst in alle soorten en maten. Tegenwoordig zijn decostenen op een metalen voet geplaatst erg trendy in huis. Dit speelt in op de woontrend industrieel. Een van de populairste stenen is al jaren de paarse amethist. De ruwe amethist zorgt voor zuiverheid, bescherming en helderheid. Ook zorgt deze steen om negatieve emoties af te voeren en om spiritueel inzicht te krijgen. Samen met rozenkwarts en bergkristal vormt de amethist bovendien de zogenaamde ‘gouden driehoek‘. Deze stenen versterken elkaar en zorgen voor harmonie in het hele huis en een liefdevolle sfeer. Maar ook geodes zijn het vermelden waard. Deze stillevens zorgen voor een uniek woonobject in je huis waar je uren naar kunt kijken.

Rozenkwart en Amethist op een plank in de woonkamer
bron: Pinterest

Een tip: plaats in de woonkamer een houder voor waxinelichtjes gemaakt van een ruwe steen. Waxinelichtjes geven natuurlijk licht en zorgen voor een aangename rustgevende sfeer. Ze verspreiden door de warmte van het waxinelichtje zuiverende energie door de ruimte. De steen zorgt voor extra positieve effecten.

waxinehouder van edelsteen met kaarsje
bron: Pinterest

Een edelsteen in je slaapkamer

Slaap je slecht in of slaap je erg onrustig? Dan zijn er verschillende edelstenen die je kunnen helpen beter te slapen. Zet bijvoorbeeld een rozenkwarts op je nachtkastje. Deze steen heeft een ontspannende werking en ondersteund een goede nachtrust en mooie dromen. Last van slapeloosheid? Wellicht kan een maansteen jou dan helpen. Voor slecht slapende kinderen kan dit ook een oplossing zijn. 

Edelstenen verzamelen in een mooi pronkkastje
bron: Pinterest

Een edelsteen in je werkkamer of home office

Heb je moeite om je te concentreren? Of heb je een belangrijk examen waar je flink voor moet studeren? Dan kan Fluoriet je helpen. Deze steen helpt je bij het opnemen van de leerstof en helpt je om je beter te concentreren.

Kun je wel wat inspiratie en creativiteit gebruiken? Dan is rozenkwarts een goed idee. 

Wanneer je merkt dat je concentratie of alertheid regelmatig schommelt en dat je moeite hebt om je te focussen dan bieden edelstenen als Agaat, Onyx, Fluoriet, en Saffier uitkomst. Ze brengen je hoofd tot rust, kalmeren de geest en zorgen voor een snelle informatieverwerking. Zodoende kan je leren, studeren of werken met de nodige, gerichte aandacht, afgestemd op de activiteit waar je mee bezig bent.

Hoe kies ik de juiste edelsteen?

De keuze van een edelsteen kan heel gemakkelijk tot stand komen. Ga af op je eigen intuïtie of gevoel. Welke edelsteen "voelt" goed? Welke edelsteen vindt je het mooiste of spreekt je het meeste aan? Het luisteren naar je eigen zintuigen en gevoel is de beste methode om edelstenen te vinden die op dat moment bij je passen. 

Wil je een edelsteen kopen voor in huis? In de webshop van Blooming Home verkopen we de mooiste edelstenen (decostenen) die we met veel zorg hebben uitgezocht. Deze edelstenen zijn een waar pronkstuk in je huis. Neem gauw een kijkje in onze webshop!

Reactie schrijven

Commentaren: 0