· 

Sfeer brengen in je toilet. Zo doe je het!


Bij veel mensen is het toilet een saaie ruimte. Kleurloos met witte, zwarte of grijze tegels. Is dit bij jou ook het geval?

Ook het kleinste kamertje in huis verdient aandacht. Je brengt gemiddeld een uur per week door op deze plek (en sommigen nog veel langer), en ook je visite bezoekt dit kamertje veelvuldig. Wel zo prettig wanneer je toilet dan een harmonieus geheel vormt met de rest van je interieur. Met weinig middelen kun je deze plek heel simpel tot een echte sfeervolle ruimte omtoveren. Wij laten je zien hoe!

Breng sfeer in je toilet met oude houten planken

Om sfeer te brengen in een koude, kille omgeving (een toilet met veel tegels), gebruik je warme kleuren en natuurlijke materialen. Zoals hout. Wij hebben een voorliefde voor oud hout. Het heeft een mooie doorleefde uitstraling en daarnaast is hergebruik goed voor het milieu. Daarom hebben wij een mooie balk gekocht bij Frank Pouwer, Historische bouwmaterialen.  Je kunt de gaten van de spijkers nog zien zitten. Prachtig! Door middel van een IKEA ophangsysteem (t.b.v. plank Lack) hebben wij de bovenste twee planken zwevend bevestig aan de wand (je moet hiervoor wel gaten boren in de planken). De onderste plank ligt wel gewoon los op de tegelrand.

bron: IKEA
bron: IKEA

Toilet stylen

Wanneer de balken hangen, kun je lekker los gaan met decoreren. Persoonlijke spulletjes, kaarsen, decostenen (edelstenen), unieke woonitems en planten zijn instant sfeermakers. Ook een leuk idee: een vaasje met eucalyptus takken. Deze blijven best een tijdje goed in een donker toilet. 

Oude balken in een nieuwbouw toilet

Before & after foto's van het toilet

Leuk detail: de laatste restjes van de balken hebben we gebruikt om een nieuwe lijst om de bestaande spiegel te maken. Zo is de spiegel helemaal in de zelfde sfeer als de balken gemaakt, en hebben we al het materiaal goed kunnen gebruiken :-)

Wij hopen dat je inspiratie hebt opgedaan om zelf aan de slag te gaan met het kleinste kamertje. Veel succes!


Meer lezen?

Niets meer missen van Blooming Home?

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte!

Reactie schrijven

Commentaren: 0