· 

De kracht en werking van de amethist


Amethist is een edelsteen met prachtige paarse kristallen. Deze steen krijgt veel spirituele eigenschappen toegekend. Zo werkt de amethist goed tegen stress; hij helpt je om tot rust te komen en te ontspannen. Ook helpt dit kristal je om weer in verbinding komt met je eigen, innerlijke wijsheid.

De achtergrond van de amethist

De Oude Egyptenaren, de Grieken, de Romeinen en ook de Middeleeuwse kloosterlinge Hildegard von Bingen kenden enorme geneeskrachtige werkingen toe aan deze paarse edelsteen.

In het oude Griekenland werd de steen voor het eerst benoemd naar 'a-methustos' (niet onder invloed) door zijn ontnuchterende en verhelderende uitwerking. Konrad von Megenberg omschreef de Amethist in de middeleeuwen als een mineraal dat 'zachtaardig maakt, gezond verstand ondersteund en slechte gedachten verdrijft'. Het maakt 'de mens wakker'. De Arabische wereld gebruikte de steen om nachtmerries te verdrijven en legde de steen onder het kussen.

beschermende en zuiverende werking

Amethist hoort bij het kruinchakra en voorhoofdchakra, ook wel bekend als het Derde oog. Dit energiecentrum staat in verbinding met je onderbewustzijn en hogere zelf. Via dit zesde chakra stroomt de wijsheid van je ziel, via je intuïtie, naar je bewuste brein. Blokkades in dit chakra zorgen voor twijfels, doemdenken, een gebrek aan fantasie en het moeilijk kunnen onthouden van dromen en ingevingen. Amethist heelt dit chakra, zodat je weer in verbinding komt met je eigen innerlijke wijsheid. De steen helpt om je te concentreren, verdiept alle vormen van meditatie en spirituele aandachtsoefeningen.

Amethist behoort tot de gouden driehoek

Amethist vormt samen met bergkristal en rozenkwarts de Gouden driehoek. Deze stenen versterken elkaar en zorgen voor harmonie in het hele huis en een liefdevolle sfeer. 

Amethist tilt de energie in een ruimte zodanig omhoog dat je je er direct thuis zult voelen.

Hulp bij fysieke klachten

De amethist is vooral heel goed tegen zorgen, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Dit komt in de huidige tijd steeds meer voor.

Daarnaast is hij goed tegen verkrampingen van nek en schouders. Dit is een veel voorkomende oorzaak van spanningshoofdpijn. Hier heeft de Amethist zijn nut al heel vaak bewezen.

  • Tegen hyperventilatie, geeft rust in ’t hoofd
  • Geeft kalmte, innerlijke rust en evenwicht
  • Helpt tegen heimwee, verdriet en woede

Harmonie en sfeer in huis

Ben je op zoek naar meer harmonie in huis? Of een betere sfeer? Een amethist kan je helpen. In de webshop van Blooming Home verkopen we de mooiste edelstenen (decostenen) die we met veel zorg hebben uitgezocht. Daarnaast zijn deze edelstenen een waar pronkstuk in je huis. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0