· 

Hoe style je een eettafel of salontafel? Wij geven tips!


Door de eettafel en salontafel te stylen creëer je gauw een gezellige en persoonlijke sfeer in huis. Je kunt je tafel decoreren met bloemen en planten, kaarsen of andere mooie woonitems. Toch vinden veel mensen het lastig om er een mooi geheel van te maken. Wij geven je graag tips!

Eén grote bos bloemen of plant

Bij een rustig en sober interieur is één item op tafel vaak al voldoende. Denk aan een mooie, grote vaas met bloemen, takken of eucalyptus bladeren erin. Het is simpel maar doeltreffend. Met bloemen of takken op tafel heb je meteen een warme sfeer in huis.

 

Eén mooie plant op tafel kan natuurlijk ook prima. Groen in huis is hip. En wist je dat planten in huis ook hartstikke goed voor je zijn? Je kun hier daar mee over lezen. 

Ronde eiken, eettafel met bos bloemen en verschillende eettafel stoelen.
Eén mooi boeket op de eettafel geeft al een heerlijk sfeertje in huis.
Bloemen in een vaas op unieke, stenen mandala onderzetter.
Kies voor de salontafel voor een lager en kleiner boeket. Deze vaas staat op een unieke, stenen mandala onderzetter.

meerdere woonitems of planten bij elkaar

Verschillende planten zijn leuk te combineren en geven je tafel extra sfeer. Mix en match eens met verschillende planten, bloemen en takken. Planten met verschillende structuren, kleuren en in verschillende hoogtes zorgen voor een speels effect.  Wat ook erg leuk staat op je tafel is een mooie tray, schaal of plateau waarop je verschillende woonaccessoires bij elkaar zet. Bijvoorbeeld een kandelaar, een vaasje met bloem en een stolp. Ondanks de meerdere objecten blijft het door ze te groeperen op een schaal een mooi en rustig geheel.

 

Wanneer je tafel met de kopse kant tegen een muur staat, kun je goed de muur bij de styling betrekken. Bijvoorbeeld door een grote fotolijst tegen de muur te plaatsen of een mooi hoog object. Bij styling draait het allemaal om spelen met verschillende hoogtes en lagen. Zet voor de lijst of het object weer een wat lagere plant, en daar omheen weer wat kleinere objecten. Op deze manier maak je je tafel heel persoonlijk. Zorg dat de kleuren, materialen en structuren van de accessoires passen bij de rest van je interieur. Zo wordt het mooi één geheel.

stylen van je ronde eettafel met woonaccessoires in natuurlijke kleuren
Stylen van je eettafel: zet meerdere woonaccessoires op een mooie schaal dan blijft het één geheel.

Gouden tip voor het stylen van je tafel

In de praktijk blijft het toch vaak moeilijk de bloemen, planten of woonaccessoires goed neer te zetten op tafel. Wij hebben de gouden tip waardoor het nooit mis zal gaan. Pas 'de regel van 3' toe bij het decoreren van je tafel. Zo zal je tafel er altijd sfeervol en goed uitzien.

houten plateau / onderzetter
Woonaccessoires groeperen op een mooie onderzetter.
grijs vaasje met metalen kandelaar en edelsteen op metalen voet
Verschillende woonitems op een schaal.

Shop nu de look!

Unieke houten kandelaars
Bruin, smal vaasje
Agaat schijf in bruin, edelsteen
Unieke stenen mandala onderzetter
Unieke houten mandala

Houten onderzetter teak voor kaarsen
Grijs stoer vaasje
Metalen zwarte kandelaar
Agaat schijf edelsteen in paars op metalen voet
Zwarte kaarsen onderzetter

Reactie schrijven

Commentaren: 0