· 

Trend: een ronde eettafel in huis


De ronde eettafel is alweer een tijdje een trend. Sinds een paar maanden hebben wij er ook een in huis. Ben je benieuwd hoe de tafel bevalt en wat de voordelen (en nadelen) van een ronde eettafel zijn? Lees dan vooral verder.

 

Ronde eettafel van eiken

Ja, wij zijn super blij met onze ronde eettafel! De tafel past beter in de ruimte en je kunt nu goed om de tafel heen lopen. Wij hebben gekozen voor een eiken tafel met een smalle voet, zodat iedereen zijn benen goed onder de tafel kwijt kan. De tafel is gemaakt door Witteveen meubel & interieurbouw. Check vooral hun website: Witteveen meubel & interieurbouw.

de ronde eettafel

De tafel is 1.30 meter doorsnede. Dit leek ons gezien de ruimte (of het gebrek eraan) de beste maat. Je kunt nu nog prima met zijn zessen aan deze tafel zitten. Maar omdat wij twee brede, grote stoelen hebben, staan er bij ons nu vier stoelen omheen. Dat oogt net wat ruimtelijker en rustiger. Wel hebben wij twee toffe krukken van Woood gekocht (zie foto hieronder) die zo aangeschoven kunnen worden als we met meer mensen zijn.

Ronde eettafel trend

De tafel hebben wij zelf behandeld met olie om hem in de gewenste kleur te krijgen. Eerst twee keer met white wash en daarna nog een keer met grey wash. Zo kwam de kleur dichtbij de kleur van onze vloer en dat wilden wij graag. Tot slot hebben we het blad behandeld met Skylt. Dit is een kleurloze lak zodat de tafel goed tegen een stootje kan. 

De poten van de grijze stoelen hebben we trouwens ook behandeld met dezelfde olie. Dit omdat ik het hout van de poten te rood vond bij de tafel en de vloer. Nu is het mooi een geheel.

Grijze stoel met leer: Zuiver

Grijze stoel met houten poten: Madera van Loods5


Nieuwsgierig hoe onze eethoek er hiervoor uitzag met een rechte tafel? Klik dan snel op onderstaande button en bekijk de oude situatie. Wij zijn benieuwd of je deze ronde tafel ook mooier vindt staan. Laat het weten in een reactie onderaan de pagina!

Voordelen van een ronde eettafel in huis

 • Een ronde tafel neemt minder ruimte in dan een rechte eettafel
 • Je kunt iedereen recht aankijken aan tafel. Gezellig!
 • Een ronde tafel heeft geen hoeken. Handig met kinderen, maar ook in een kleine ruimte, waar je snel tegen meubels aanloopt
 • Iedereen kan makkelijk bij het midden van de tafel. Je hoeft het zout dus niet meer aan te geven ;-) Ook tijdens het spelen van een spelletje is dit makkelijk 

Maar er zijn ook nadelen aan een ronde eettafel in huis

 • De poten van de ronde eettafel nemen vaak meer ruimte in waardoor je goed moet opletten welke stoelen je eronder plaatst. Wij hebben daarom dus voor een smalle voet gekozen en hier nu geen problemen mee
 • Je kunt minder spullen op een ronde eettafel kwijt dan op een rechte eettafel. Voor mij is dit overigens juist een pluspunt ;-)
 • Een ronde tafel kan niet tegen een muur gezet worden. De ruimte moet zich daarom wel lenen voor een ronde tafel

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Jolanda (vrijdag, 05 oktober 2018 17:07)

  Mooi hoor! Prachtig sfeertje!