· 

Terugblikken: de 10 populairste woonaccessoires van 2018


Het afgelopen woonjaar hadden we prachtige trends en veel toffe woonaccessoires. Wij hebben voor jou een top 10 lijstje samengesteld van de meest populaire items in 2018. Wij zijn benieuwd hoeveel jij van deze items in huis hebt. 

1. De monstera

In 2018 stootte de Monstera (ook wel de gatenplant) de pannenkoekplant van de top 1 notering qua hipheid. Met een eigen hashtag #Monsteramonday veroverde deze fotogenieke en makkelijke plant Instagram. En dat niet alleen, je kwam hem ook op veel botanische prints tegen. Wil je dus een beetje meedoen met de nog immer populaire groentrend dan moet je dus wel een Monstera in huis hebben.

Monstera bladeren in vaas

2. aapjes kijken

Ineens zag je ze overal. De aapjes. In de vorm van beeldjes maar ook in de vorm van kekke lampen. 

hanglamp met aapje
bron: Pinterest, Homestock.nl

3. Manden en borden als wanddecoratie

In 2018 zag je het veel: manden met prachtige etnische patronen aan de muur. Maar ook (oude) borden werden populaire wanddeco. Het leuke van deze trend is: je kunt je muur met de manden en borden na eigen smaak en inzicht decoreren. Zo maak je echt je eigen kunstwerk. Wij van Blooming Home vinden deze trend super tof en verkopen daarom ook prachtige Binga baskets uit Zimbabwe in onze webshop.

Baskets als wanddecoratie
bron: Pinterest, VTwonen

4. berber kleed

Het berber vloerkleed nam ineens een reusachtige vlucht toen grote woonketens deze exclusieve authentieke tapijten (vaak afkomstig uit Marokko) grootschalig gingen namaken. Het warme en wollige karakter en de grafische print zijn prachtig en nu dus ook voor iedereen betaalbaar.

berber kleed in woonkamer
bron: Pinterest

5. pallet meubels

De tuintrend van 2018 was die van de palletmeubels. Je zag prachtige lounge banken van pallets. Ook in huis ging de pallet trend verder. Ineens zag je overal bedden van pallets. Super leuk en natuurlijk budgetproof. 

bed gemaakt van pallets
bron: Pinterest

6. Plaid van lontwol

Breien met lontwol werd een echte hit. Resultaat: deze grof gebreide en heerlijke zachte plaids (of dekens) zag je ineens in veel interieurs terugkomen. 

kleed van lontwol
bron: Makawoo.nl

7. een plant in een mand

Afgelopen jaar zag je veel styling met manden. Vooral als opberger, maar zeker ook als decoratieve plantenpot. Het geeft een hippe en naturel look.

bron: m.weekend.knack.be
bron: m.weekend.knack.be

8. okergeel

Al een tijdje is de okergele kleur, ook wel mosterdgeel, helemaal trendy. De okergele kleur valt met alle neutrale tinten wel te combineren en geeft een vrolijke, luchtige sfeer aan je interieur.

Oker geel accenten in je woonkamer als trendkleur
bron: Pinterest

9. Ronde spiegel

De ronde spiegel is helemaal hot. Je ziet de laatste tijd ook steeds vaker hele grote ronde spiegels in interieurs. Mooi hoor, die zachte ronde vormen.

Grote ronde spiegel in een hal
bron: Huizedop

10. bulb lampen

Less is more. Een mooi peertje mag gezien worden. Deze verlichting is sfeervol en past zowel in een modern als een klassiek interieur.

stoere vintage bult lamp aan snoer
bron: Pinterest

Reactie schrijven

Commentaren: 0