· 

Breng balans en sfeer in je interieur met 'De regel van 3'


Je interieur stylen lijkt makkelijk, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. Ben jij ook dol op woonaccessoires maar heb je altijd problemen om ze goed neer te zetten in je interieur? Dan hebben wij de gouden tip! Wanneer je 'de regel van 3' toepast, zul je zien dat je interieur er snel stijlvol en evenwichtig zal uitzien.

Groeperen

Woonaccessoires geven je huis persoonlijkheid en zorgen voor sfeer. Maar hoe zet je al deze mooie accessoires nou precies neer? Een prima houvast is 'De regel van drie'. Deze regel houdt simpelweg in dat je alles bundelt in drietallen. Van drie kaarsen tot drie verschillende accessoires. De items hoeven niet dezelfde vorm of kleur te hebben, wees creatief en speel hier juist mee.

Een eettafel of een salontafel is de perfecte plek om 'De regel van 3' te gaan toepassen. Zet bijvoorbeeld een kandelaar, een plantje en een waxinelichthouder bij elkaar. Een goed idee is om deze accessoires te groeperen op een mooie plateau of tray.  Zet de accessoires niet precies in het middel van de tafel, maar juist een beetje richting de zijkant. Zo ontstaat er een om de nonchalante look en lijkt het alsof je niet te veel na hebt gedacht over je interieur.


De regel van 3 nog verder doorvoeren in je huis

Drie Kleuren

'De regel van 3' kun je bijvoorbeeld ook toepassen bij de kleurkeuze in je interieur. In je interieur kun je het beste kiezen voor drie kleuren. Als je houdt van rust en soberheid, ga je voor drie neutrale kleuren of je kiest voor drie tinten van dezelfde kleur. Wil je liever een gewaagdere look, kies dan voor twee neutrale kleuren en een accentkleur (of twee accentkleuren).

Drie kussens op de bank

Je kan 'De regel van 3' tot in de kleinste details doorvoeren. Denk eens aan de sierkussens op je bank. Kies voor die verschillende soorten kussens. Je kunt dan denken aan drie kleuren, maar ook drie verschillende patronen of formaten zijn perfect.

Drie soorten texturen

Durf te expirimenteren met verschillende materialen en combineer bijvoorbeeld een stoffen bank met leren kussens en een schapenvacht. 

Wanddecoratie in drietallen

Eén of twee foto's aan de muur staat vaak niet zo mooi. Hang je er drie op vormen deze foto's ineens een prachtige collectie. 

bron: Pinterest: printcandy.nl
bron: Pinterest: printcandy.nl

Meervoud: 2x3=6

Meervoud van drie kan natuurlijk ook altijd! Werk dan in groepjes van 6-9-etc. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0