· 

Betonlook verf op je muur: info en stappenplan


Betonlook op je muur is heel erg hot. Het geeft je interieur een stoere en industriële uitstraling. Voor het creëren van een betonlook muur heb je verschillende mogelijkheden. Zo is er behang met betonlook, of betonstuc, maar er is ook gewoon betonlook verf. In dit blog leggen wij uit wat betonlook verf is en hoe je zelf het gewenste grove, onbewerkte beton effect kunt realiseren op je muur.

beton look muurverf van Karwei

Wat is betonlook verf?

Betonlook verf is een dikke kalkverf. Veel dikker dan gewone muurverf. Hierdoor kan de verf ver uitgestreken worden. Het is makkelijk aan te brengen en lekt minder dan gewone muurverf. 

In dit voorbeeld hebben wij kalkverf LeNoir & Blanc gebruikt van Karwei. Wij hebben gekozen voor de kleur Pebble grey, maar er zijn diverse andere kleuren verkrijgbaar van deze verf. De betonlook verf kun je eenvoudig in twee lagen met een brede (blok)kwast aanbrengen. Afhankelijk van de manier waarop je de betonlookverf aanbrengt op de wand, krijg je een gewolkt of geblokt effect. Per liter betonlookverf kun je ongeveer 4 m2 verven. Je hebt dus wat meer verf nodig van deze kalkverf dan gewone muurverf. 

voordelen van betonlook verf

Verf is vaak goedkoper in vergelijking met andere opties zoals betonstuc of betonbehang. Daarnaast is het ook beschikbaar in verschillende tinten en is makkelijk aan te brengen. Een bijkomend voordeel is dat je de verf kan aanbrengen op verschillende ondergronden.

stappenplan aanbrengen van betonlook verf

Bij het aanbrengen van een betonlook verf volg je min of meer dezelfde stappen als bij het aanbrengen van andere verfsoorten.

 • Zorg ervoor dat alle ondergronden stof -en vetvrij zijn. Bescherm de rest van je interieur tegen spatten door middel van folie of karton en afplaktape.
 • Breng een grondlaag aan. Er zijn primers op de markt speciaal voor betonlook verf en geschikt voor verschillende ondergronden. Bij Karwei is dat 'Voorstrijk poederende Ondergrond'. Wij hebben echter de betonlook muurverf direct zonder voorbehandeling op de muur aangebracht omdat wij een meer effen betonlook voor ogen hadden. Daarom is waarschijnlijk de kleur wel wat donkerder uitgevallen dan wanneer we volgens de aanwijzingen eerst een voorstrijk hadden gebruikt. Daarnaast was de muur die wij overschilderden als basis roze in plaats van wit.

De betonlook creër je door te werken met twee lagen. De eerste basislaag werkt als een eerste kleur. Door het aanbrengen van de tweede laag van een donkerdere kleur krijg je dan het betonlook effect. In tegenstelling tot de klassieke manier van verven, moet je hier werken in verschillende richtingen om de illusie van beton op te wekken. Wij hebben in bogen en halve maantjes geschilderd.

Eventueel kan je nog een laatste afwerkingslaag aanbrengen. Hiermee worden de vorige verflagen afgesloten en bescherm je ze tegen vocht. Vooral aan te raden in keukens en badkamers.

Betonlook muurverf op muur in de slaapkamer
Het eindresultaat: een zachte, redelijk effen betonlook
steiger hout plank boven het bed met leren riemen
Als finishing touch een steigerhouten plank met leren riemen boven het bed gehangen
Steigerhouten plank aan leren riemen

Voor meer betonlook muur inspiratie kun je een kijkje nemen op onze Pinterestaccount. Klik hiervoor op onderstaande button. 

Voor meer informatie en inspiratie over betonlook in je interieur kun je verder lezen op ons blog over de trend betonlook.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Bianca (maandag, 12 november 2018 17:23)

  Heel mooi geworden! Weten jullie of het ook geschikt is voor de badkamer?

 • #2

  Blooming Home (dinsdag, 13 november 2018 12:10)

  Dag Bianca,

  In de badkamer adviseren wij nog wel een laatste afwerkingslaag over de verf aan te brengen. Hiermee worden de vorige verflagen afgesloten en bescherm je de muur tegen vocht. Beton cire is overigens ook een erg goede 'betonlook' oplossing voor in badkamers.

 • #3

  Minke Scholtens (woensdag, 13 februari 2019 14:36)

  Ik vind dit een hele mooie subtiele manier van beton look maar kan dit ook over glasvezel behang heen waar een patroon in zit?

 • #4

  Sanne van Blooming Home (woensdag, 13 februari 2019 18:50)

  Dag Minke,
  In principe kun je gewoon over glasvezelbehang heen schilderen. Het patroon / reliëf zal echter wel voor een deel zichtbaar blijven. Je kunt in de bouwmarkt voor de zekerheid navragen of de betreffende betonverf ook geschikt is voor glasvezelbehang. Succes!

 • #5

  Wilma Last (maandag, 06 mei 2019 03:02)

  Ik heb op Mn slaapkamer scanbehang kan ik daarover gewoon verven met de betonlook?

 • #6

  Sanne van Blooming Home (maandag, 06 mei 2019 19:36)

  Dag Wilma,
  In principe kun je gewoon over scanbehang heen schilderen. Het reliëf zal echter wel voor een deel zichtbaar blijven. Je kunt in de bouwmarkt voor de zekerheid navragen of de betreffende betonverf ook geschikt voor behang. Succes!

 • #7

  Natascha (zondag, 19 mei 2019 09:52)

  Hoi, in je stukje schrijf je dat je met de tweede laag een donkerde kleur het betoneffect krijgt. Maar hebben jullie dat ook gedaan of voor de tweede laag ook pebbles gebruikt? Ik zoek precies het effect van jullie muur namelijk.

 • #8

  Sanne van Blooming Home (zondag, 19 mei 2019)

  Dag Natascha,
  De 2de laag doe je inderdaad ook met dezelfde verf: pebbles. Succes met het verven van je muur!