· 

7x Makkelijke planten voor in huis


Hou je van planten, maar heb je geen groene vingers? Geen nood. Er zijn genoeg mooie planten voor binnen in huis die heel makkelijk in onderhoud zijn. Wij hebben 7 verschillende kamerplanten voor je op een rijtje gezet die goed tegen een stootje kunnen en easy in de verzorging zijn. 

1. De cactus

Ja, dit weet eigenlijk iedereen wel. De cactus is niet kapot te krijgen en overleeft het zelfs bij de meest slechte plantenverzorger in huis. Maar de cactus is niet alleen makkelijk, hij is ook stoer en past perfect bij de industriële en botanische woontrend van dit moment. 

bron: Pinterest
bron: Pinterest

2. De gatenplant

Al een tijd is de gatenplant (Monstera deliciosa) hipper dan hip. Deze fotogenieke plant kom je overal tegen: in woonbladen, op Instagram en Pinterest, maar hij is ook in veel botanische prints terug te vinden. De naam dankt de plant aan de speciale vorm van het blad. De bladeren zitten 'vol met gaten'. Het is een zeer sterke kamerplant, die ook prima op een wat donkerdere plek kan staan en niet al teveel water nodig heeft.  Deze plant laat zich trouwens ook makkelijk stekken.

De monstera is een makkelijke plant

3. Lepelplant

De lepelplant (Spathiphyllum Chopin) is makkelijk omdat deze plant heel goed aangeeft wanneer hij dorst heeft. De bladeren gaan dan wat hangen. Wanneer de plant een slokje water heeft gekregen, knapt hij snel op en neemt hij zijn oude vorm weer aan. De lepelplant is daarnaast een echte luchtzuiveraar en is zelfs door NASA verkozen tot de beste luchtzuiveraar ter wereld! De plant is ook nog eens decoratief vanwege zijn witte bloemen. Een aanrader voor in huis dus.

de lepelplant is een luchtzuiveraar

4. Rubberplant

De rubberplant (Ficus elastica 'Abidjan') is een enorm sterkte plant en kan ook prima tegen een wat minder zonnige plek. Handig voor in een saai, donker hoekje in huis. Het sap van deze Ficus is irriterend bij aanraking, en zelfs giftig bij inname. Zet deze plant dan ook op een plek waar kinderen en/of huisdieren er niet bij kunnen. Ook deze plant helpt om de lucht binnenshuis te zuiveren. 

rubberplant voor in huis

5. Tillandsia

Luchtplantjes zoals deze tillandsia zijn ontzettend trendy. Deze kleine plantjes hebben nagenoeg geen wortels. Om de plant te verzorgen kun je hem eens in de 10 dagen wat besproeien. Easy peasy. Je kunt Tillandsia op talloze manier toepassen, als decoratie of als plantje in een mooie schaal. 

luchtplant
bron: Pinterest: sunset.com

6. Pannenkoekplant

De pannenkoekplant (Pilea peperomioides) is niet alleen een aanwinst voor je interieur door zijn speelse bladvorm, hij is ook nog eens heel makkelijk te onderhouden. Geef hem een plekje in het licht (maar niet in de volle zon), zorg wekelijks voor wat water en klaar is kees.

pannenkoekplant

7. De hertshoorn

De hertshoorn (Ogreen Platycerium Bifurcatum) heeft breed uitlopende, gevorkte bladeren met een grijsachtige groene kleur. De bladeren hebben een viltachtig laagje, wat hem een stoer uiterlijk geeft. De mooie vorm van de bladeren maakt deze plant tot een echte blikvanger. Deze plant is ook erg geschikt als hangplant. Meer dan een beetje water geven elke week heeft deze plant niet nodig. 

bron: mooiwatplantendoen.nl
bron: mooiwatplantendoen.nl

Welke plant ontbreekt er volgens jou nog in dit rijtje van makkelijke planten voor in huis? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten.


leuke plantenaccessoires voor in huis

mand voor plant
stoere plantenpot zwart staal
kleine planten kruk
hoge zwart metalen plantenbak
mand voor plant in zwart


Meer lezen?

Niets meer missen van Blooming Home?

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte!


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Cecile (zondag, 05 mei 2019 19:40)

    Varens zijn ook heel makkelijk in onderhoud!