· 

5x inspiratie en tips voor het stylen van je vensterbank


Een vensterbank is natuurlijk de ideale plek voor het plaatsen van kaarsen, planten of andere leuke accessoires om meer sfeer in je huis te brengen. Valkuil is wel dat je vensterbank daardoor snel kan veranderen in een verzamelplek van prularia. Wij geven je graag inspiratie en tips voor het stylen van je vensterbank.

zitje in de vensterbank

1. Grote planten

Grote planten in de vensterbank zijn altijd goed. Naast dat ze decoratief zijn, zorgen ze voor minder 'inkijk' in je huis en dat kan fijn zijn als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont. Let er bij de aanschaf van je planten wel op of ze geschikt zijn voor jou woonsituatie. Heb je een zuidelijke ligging, kies dan voor planten die geschikt zijn voor felle zon. Bij een noordelijke raamligging, kies je juist voor planten die wel licht maar geen direct zonlicht verdragen.

Grote plant in de vensterbank
bron: Pinterest

2. Kies voor éÉn kleurtoon in je vensterbank

Wil je graag je hele vensterbank vol zetten met kaarsen, potten, vazen of planten? Kies dan wel voor één kleurtoon, zo creëer je toch balans. Wanneer je vensterbank zelf een opvallend kleurtje heeft, kun je juist accessoires in die kleur hierop plaatsen. Zo blijft het voor het oog toch rustig.

Veel planten in de vensterbank
bron: VT wonen

3. Cluster je accessoires voor rust

Wanneer je alles dichterbij elkaar zet, oogt het opgeruimder maar toch speels. Je kunt variëren in hoogte, vormen en structuren. Symmetrie in de vensterbank is helemaal niet noodzakelijk meer. 

lantaarns in de vensterbank
bron: Home Center, Rivendale
grote vaas in de vensterbank
bron: Pinterest

4. Eyecatcher

Houd je niet van een al te volle vensterbank, maar juist van eenvoud? Kies dan voor een echte eyecatcher. Dit kan een vaas zijn, maar ook een lantaarn. Door juist een transparant item in de vensterbank te plaatsen, houd je zicht op buiten en is het venster toch niet kaal.

Grote transparante vaas in vensterbank
bron: Pinterest
grote olijfbootje / plant in vensterbank
bron: Pinterest

5. Takken

Planten kunnen het zicht én licht ook teveel in de weg staan. Een goed alternatief zijn dan takken. Deze kun je met meerdere in een vaas zetten, maar ook één grote tak in een vaas staat prachtig.

takken in een vaas op de vensterbank
bron: interiorinsider.nl

Wanneer je vensterbank net even anders is...

Heb je een hele diepe vensterbank? Dan kun je er misschien een super tof zitje in maken.

En wat als je helemaal geen vensterbank hebt? Dan kun je toch op een creatieve manier decoreren. Door bijvoorbeeld een mooie plank voor je raam hangen of een grote tak met daaraan verschillende decoratie.

zitje in diepe vensterbank
bron: Pinterest
alternatief voor vensterbank
bron: One Kings Lane
decoratieve tak boven de vensterbank
bron: Pinterest

Reactie schrijven

Commentaren: 0