· 

5 veel gemaakte fouten bij het inrichten van je interieur


Je woonkamer moet vooral een plek zijn waar je heerlijk kunt ontspannen en relaxen. Is dat bij jou niet het geval? Misschien heb je dan wel één van 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van je interieur gemaakt. Wil je weten wat deze fouten zijn en hoe je ze kunt oplossen? Lees dan verder...

woonkamer in natuurlijke tinten met leren cognac stoel

1. te veel meubels & accessoires

Als je te veel meubels in je kamer zet, oogt het al gauw vol en krap. Te veel meubelen in een ruimte maakt de ruimte niet alleen kleiner maar maakt het ook moeilijk om in een kamer te bewegen. Jouw meubilair moet in de eerste plaats in de ruimte passen en moet bovendien functioneel zijn en gebruikt worden. Zorg dat er voldoende plaats over blijft en dat obstakels geen doorgang(en) blokkeren. Plaats meubels op voldoende afstand van de deuren. Hoe minder meubelen hoe luchtiger en ruimtelijker je woonkamer zal lijken.

Less is more

Heb jij last van een volle kamer? Verplaats of neem dan eens meubelstuk weg en kijk of dit helpt…  nog niet voldoende?  Verwijder dan meerdere meubelen tot je de rust in de ruimte gevonden hebt.

2. Te veel spullen in het zicht

Wil je eenheid en rust creëren in je woonkamer? Zorg dan dat je niet te veel accessoires neerzet. Te veel prullaria en frutsels in een ruimte zorgt voor onrust en geeft ook een rommelig aangezicht. Zet kleine prulletjes in een kast of doe ze in mooie manden, opbergbakken of kisten. Dit haalt vaak al heel veel onrust in de ruimte weg.

Liever enkele mooi woonaccessoires dan hele vensterbanken vol met kleine snuisterijen. Houd je huis minimalistisch voor rust. Een tweede voordeel is: hoe minder woonaccessoires je neerzet, hoe minder je hoeft schoon te maken.

 

Valkuil is wel: minimalisme en rust moet niet resulteren in een saai interieur. Zorg voor persoonlijkheid en sfeer in huis met de  juiste woonaccessoires. Denk hierbij aan sierkussens voor op de bank, kandelaars of wanddecoratie.

3. te weinig variatie in je meubels

Koop nooit alles van dezelfde serie in een meubelzaak! Dit maakt je woonkamer alleen maar saai maar vooral ook onpersoonlijk. Meubelen moeten natuurlijk wel bij elkaar passen maar daarom hoeft nog niet alles op elkaar lijken.

Wil je persoonlijkheid in je huis? Ga dan op zoek naar meubels die je echt mooi vindt. Het is veel belangrijker dat je goed let op de kleurkeuze, de stofkeuze en de afmetingen van je meubels. 

4. geen eye-cather in je woonkamer hebben

Elke ruimte die je inricht heeft een eye-catcher nodig. Grotere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een woonkamer kunnen meerdere blikvangers hebben. Voorbeelden van goede pronkstukken zijn: een kunstwerk, een piano, een interessant of bijvoorbeeld antiek meubelstuk, een uniek object, een decosteen, een vloerkleed of een opvallende plant.

5. verlichting

Felle verlichting is niet sfeervol. Werk bij je verlichting in laagjes. Je begint met de basis, bijvoorbeeld spotjes in het plafond. Zorg dat hier een dimmer opzit zodat jij zelf de lichtsterkte kan bepalen. Kies daarna een mooie vloer- of hanglamp om wat meer sfeer te brengen. Tot slot kies je voor nog wat kleinere lampjes om de sfeer in huis optimaal te maken. Kaarsen zijn hier ook perfect voor en natuurlijk de ultieme sfeermakers in een ruimte.

woonkamer met industriële meubels

Reactie schrijven

Commentaren: 0