· 

Breng geur in huis


We zijn omgeven door geuren. Zelfs in kleine concentraties hebben geuren vaak onbewust al een effect op onze hersenen, en daarmee op ons gedrag. Geuren roepen emoties en herinneringen op, spelen een rol bij de smaakbeleving, spelen een rol bij de aantrekkingskracht tussen mensen en ze zijn van invloed op ons humeur. Een fijne geur maakt ons sterker, zelfverzekerder en meer ontspannen. Het is daarom geen gek idee om geur in huis te brengen en een prettige basissfeer te creëren. 

wierook, geurstokjes, parfum voor in huis

Het is zelfs een ware trend. Steeds vaker voegen we een aangename geur toe aan onze omgeving. Bijvoorbeeld om ons te helpen tot rust te komen en te ontspannen. Dit toevoegen van een geur kan met verschillende producten. Pure, natuurlijke producten, zoals wierook, etherische oliën en natuurlijke geurkaarsen brengen een aangename geur in huis en helpen je gemoedstoestand verbeteren. 

Wierook

De geschiedenis van wierook gaat vele duizenden jaren terug. De oorspronk van wierook komt van de hars van een Boswelliaboom, de hars heeft de aangename geur welke wierook verspreid wanneer je deze opbrandt.

Wierook kan voor vele doeleinden gebruikt worden, onder andere om tot rust te komen of wanneer je je in een stressvolle periode bevindt. De geuren die de wierook verspreidt, maken dat je je rustig gaat voelen en in een fase van ontspanning terecht komt. Dit werkt voor ieder mens weer anders, maar als je je openstelt voor de zuiverende werking van de wierook zul je merken dat het ook een positieve invloed op jou uitoefent.

Wierook is niet alleen nuttig om een ontspannen sfeer in huis te creëren, het wordt ook veel gebruikt om negatieve energieën weg te halen en je huis te reinigen.

Je hebt wierook in de vorm van stokjes en kegeltjes. In onze webshop verkopen we diversen geuren die allemaal hun eigen geurbeleving hebben. 

Blooming Home kiest voor De moeder's geuren wierook

De Moeder's Geuren zijn de meest eerlijke keuze in wierook. Eerlijk naar de natuur, eerlijk naar de mens, eerlijk naar wereld en eerlijk naar de consument.

 

Door de mildheid en natuurlijkheid van de geuren zijn De Moeders's Geuren favoriet voor veel wierookliefhebbers. Bloemenwierook is de mooiste sfeerbrenger: ontspannend, ondersteunend, troostend, geluk en blijheid brengend met schoonheid en herinneringen.

De Moeder's geuren wierook

probeerdoosjes en cadeaudoosjes wierook

De probeerdoosjes zijn ontzettend populair. Ze zien er prachtig uit, zijn leuk om cadeau te geven (en te krijgen!) en met deze doosjes kun je goed ervaren welke geur bij je past. Achter elke geur zit een geheim, want elke geur heeft zijn eigen werking en toepassingen. In het doosje zit een omschrijving van alle geuren en hun werking. Probeer en zoek het effect van elke geur.

Nieuw in ons assortiment is het transparante probeerdoosje mét teakhouten wierookhouder. Een compleet cadeau. 

wierook voor buiten in de tuin

We verkopen nu ook extra dikke wierookstokken voor buiten in de tuin. Deze wierook met bladeren geur ruikt lekker, brandt extra lang én houdt insecten op afstand. Perfect voor een mooie zomeravond in de tuin of op vakantie.

probeerverpakkingen en cadeauverpakkingen wierook

Etherische oliën

Etherische olie is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen dat kenmerkend is voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen. Hoewel dergelijke mengsels "olie" worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting en ontbranden gemakkelijk. Etherische oliën die we in een verdamper verwarmen en daardoor direct in de ruimte komen, worden met name via de neus opgenomen en activeren het limbisch stelsel (via de huid dringt het ook het lichaam binnen). Dit gedeelte is verantwoordelijk voor onze stemming en stuurt als het ware een signaal naar de hersenen om een gevoelshormoon te produceren.

 

Aromatherapie is een behandelwijze waarbij essentiële oliën worden gebruikt om de gezondheid te stimuleren. Essentiële oliën hebben elk hun eigen geur en therapeutische eigenschappen waarmee ze invloed kunnen uitoefenen op de lichamelijke en psychische gezondheid. 

 

Je kunt etherische olie branden op een geurbrander. Maar er zijn ook diffusers, aromalampen en geurstokjes te koop om de etherische olie als geur te verspreiden. Een van onze favoriete geuren op het moment: Sinaasappel. Sinaasappel is een olie die je ziel voedt. Deze olie geeft een gevoel van vreugde, verdrijft sombere gevoelens en maakt problemen dragelijk. 

Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn al heel lang in allerlei geuren verkrijgbaar. Naast de geur geeft de kaars ook een gezelligheidsgevoel. Deze combinatie maakt de geurkaars enorm populair. Op zoek naar een bijzonder exemplaar? Wat dacht je van een handgemaakte kaars met echte bloemblaadjes? In onze webshop verkopen we deze heerlijke, natuurlijke geurkaarsjes.

Diwali geurkaarsen met de geuren: kaneel, rozen & viooltjes en LePerfume
Diwali geurkaarsen met de geuren: kaneel, rozen & viooltjes en LePerfume
Handgemaakte geurkaarsen met bloemblaadjes
Handgemaakte geurkaarsen met bloemblaadjes
in de geuren Jasmijn, Vanille, Rozen & Viooltjes en Lavendel
in de geuren Jasmijn, Vanille, Rozen & Viooltjes en Lavendel

Synthetisch versus etherisch

De ene geur is de andere niet. Er bestaat een groot verschil tussen synthetische en natuurlijke geuren. Synthetische geuren worden in een fabriek ontwikkeld en bootsen natuurlijke geuren na. Ze zijn bedoeld om een ruimte lekker te laten ruiken, maar hebben verder geen effect op je lichaam en geest. Natuurlijke geuren bevatten essentiële oliën. Dit zijn de geurige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden. Planten produceren deze bestanddelen als feromonen (signaalmoleculen) om bepaalde insecten aan te trekken (of juist af te stoten). Kies dus voor natuurlijke producten.

Zorg goed voor jezelf: omring je met een fijne geur

Hoewel geuren als vanille en lavendel door veel mensen als prettig wordt ervaren, zijn en blijven geuren heel persoonlijk. Daarnaast is het goed om te kijken welk effect een geur op je gemoedstoestand kan hebben. Zo werkt citroen stimulerend, lavendel bevordert ontspanning en pepermunt en kaneel maken alert. Voor iedere stemming is ieder geval een heerlijke geur te vinden. Zorg goed voor jezelf en verwen jezelf met een heerlijke huisgeur. 


Meer lezen?

Vorige blogpost: Ontspullen: 5 tips om aan de slag te gaan 

Over mindful wonen: Mindful wonen in 5 stappen

 

Niets meer missen van Blooming Home?

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte!


Reactie schrijven

Commentaren: 0