· 

Ideeën en tips voor een kleine hal


Een kleine hal inrichten is lastig. Je wilt een mooie kapstok om de jassen aan te kunnen ophangen. Je wilt alle schoenen netjes kunnen opbergen. Maar je wilt de hal ook leuk en hip aankleden. Hoe doe je dat? Zo'n kleine ruimte praktisch en toch ook mooi inrichten. Wij hebben wat inspiratie en ideeën voor je verzameld om de perfecte hal te realiseren.

kapstokken in alle soorten en maten

Op zoek naar de ideale kapstok voor je kleine hal? Er zijn best wat opties. Van een staande kapstok tot een wand vol kapstok knopen. Je keuze is vaak afhankelijk van het aantal bewoners, of je (kleine) kinderen hebt  en wat je nog meer kwijt moet in je hal aan schoenen en tassen bijvoorbeeld. De keuze in kapstokken is ieder geval reuze. 

Een frame met kledinghangers

Op deze manier kun je heel veel jassen, schoenen en tassen kwijt. Door boven de roede een plank te bevestigen en onderin (lade)kasten te maken benut je de hal volledig. 

ladekasten en kapstok
bron: Roomed.nl
hal met stalen frame kapstok en zitje
bron: Pinterest

Een strakkere variant. Met staal en hout. Onder de kapstok is een mooi opbergmeubel met zitje gemaakt.

Moderne kapstok verticaal

Origineel, ruimtebesparend en ook voor kinderen is deze verticale kapstok handig. De kinderen kunnen hun jassen goed aan de onderste haken hangen.

moderne kapstok verticaal
bron: homedeco.nl

Een lage kapstok over de gehele wand

Met een kapstok over de gehele wand benut je de hal optimaal en ook deze variant is ideaal voor kinderen. Doordat deze kapstok laag hangt kunnen ze er goed bij. Bovenop de plank kun je leuke spullen zetten om je hal mee te decoreren. 

lage kapstok over de hele wand
bron: welke.nl

Kapstok knoppen

Kapstok knopen zijn hip en hebben een speels en luchtig effect. Als je niet te veel jassen en tassen kwijt hoeft is dit een goede optie. 

kapstok knopen van hout voor in de hal
bron: Pinterest

3. Kapstok haken

Een stoere, strakke en praktische oplossing is deze kapstok met haken. Je kunt zelf bepalen hoeveel haken je er aan bevestigd. Indien nodig kun je er dus best wat jassen en tassen aan kwijt. Deze kapstok is minimalistisch en neemt weinig ruimte in beslag. 

minimalistische zwarte kapstok met haken
bron: Pinterest

Een staande kapstok

Deze staande kapstok is een plaatje en past prima in een smalle gang. Je kunt er niet enorm veel jassen aan ophangen, maar zoals ook op de foto: je kunt een staande kapstok natuurlijk ook prima combineren met haken aan de muur.

staande kapstok hal met tegelvloer
bron:vanmanenbadkamers.nl

Een plank met een dubbele kapstok

Heb je een nis in je hal? Dan is dat vast een ideale plek voor je kapstok. Vaak is de nis diep genoeg om er meteen een een dubbele kapstok in te hangen. De dubbele roede met haken aan de plank zorgt voor extra veel ophangplekjes.

kapstok in nis
bron: Pinterest

En wat doen we met al die schoenen in de hal?

Wordt jij ook helemaal gek van al die schoenen in je hal? Er zijn best veel mooie en handige opbergmogelijkheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden hebben we voor je verzameld.  

Opbergbakken voor schoenen

Deze dichte opbergbakken zijn op maat gemaakt. Het geheel oogt rustig want al die schoenen zijn mooi uit het zicht.

opbergbakken voor schoenen op maat voor in de hal
bron: Thestylebox.nl

Een beetje van jezelf en een beetje van Ikea

De Ikea heeft handige en mooie meubels voor in de gang. Ook speciaal voor schoenen, bijvoorbeeld de Thrones, een smalle opbergkast die eigenlijk in elke hal wel past. Door het kastje te gepimpt met een stenen of houten blad maak je hem helemaal naar je eigen smaak. Deze variant op de foto is ook nog eens mat zwart gespoten.

Ikea hack Trones schoenenkast
Ikea hack Trones, bron: leemwonen.nl

Appelkistjes als schoenenrek

Goedkoop en het staat ook nog eens leuk. Deze appelkistjes als schoenenrek. Ieder lid van het gezin kan een eigen plank of kistje krijgen.

schoenenrek van appelkistjes
bron: Pinterest

Een schoenentrap

Ruimtebesparend en origineel is dit schoenentrapje. Ook handig: je kunt de trap eventueel ook nog voor de radiator plaatsen.

schoenentrap van hout voor in de hal
bron: Pinterest

Ideeën voor het INRICHTEN VAN EEN KLEINE HAL

Een spiegel

Een spiegel vergroot optisch de ruimte. In een smalle, kleine hal is het dus een goed idee een spiegel op te hangen. Daarnaast kleed het je hal ook nog eens mooi aan. 

kleine hal met kast Ikea Besta hack
Ikea hack Besta, bron: hyys91.nl

Lambrisering

Lambrisering in je huis is momenteel heel trendy. Maar kijk eens hoe leuk dit is! Lambrisering van tegels. Je zag het veel in de jaren 30. Dit is de moderne variant. Tof en natuurlijk hartstikke praktisch: vieze vingers en moddervegen zijn zo schoon te maken. Zijn tegels je toch teveel werk? Dan is misschien een lambrisering van afneembare latex een optie. 

lambrisering in hal met tegels
bron: framework.eu

Een bankje in de gang

Hoef jij niet zoveel schoenen kwijt in de gang? Dan is misschien een bankje wel een idee, want wat staat dat toch leuk!

bankje in de gang
bron: Roomed.nl

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Op onze Pinterest pagina hebben wij een bord gemaakt vol inspiratie voor de hal. Wij zouden het leuk vinden als je een kijkje neemt of nog leuker: het bord wilt volgen. Klik dan op onderstaande button.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Katrien Dupont (woensdag, 26 juni 2019 22:33)

  Hallo
  Waar kan ik de plank met dubbele kapstok kopen?

  Mvg
  Katrien

 • #2

  Sanne van Blooming Home (donderdag, 27 juni 2019 17:08)

  Hoi Katrien,
  Deze kapstok is zelfgemaakt en helaas dus niet te koop. Je kunt hem wel zelf namaken of laten namaken. De materialen (plank en roedes) kun je in de bouwmarkt kopen.
  Succes!

 • #3

  Alicia (maandag, 12 augustus 2019 21:56)

  Ik heb geen commentaar, maar een vraag. Ook ik wil graag mn gang "pimpen" en ik word helemaal blij van alle voorbeelden, alleen is geen enkel voorbeeld te realiseren, omdat ik met een radiator zit in mijn gang. Iemand daar een (creatief) idee voor? Vloerverwarming is geen optie. Ik hoor graag verder!

 • #4

  Sanne van Blooming Home (dinsdag, 13 augustus 2019 12:04)

  Alicia,
  Is de 'schoenetrap' dan geen optie? Die kan mooi voor de radiator staan. En anders een leuke plank erboven met een spiegel?