· 

Thuiswerken: je werkplek mooi en slim inrichten


thuiswerken, bureau met zwarte, stalen stoel
bron: deinterieurcollectie.nl

Wonen en werken vloeien steeds meer in elkaar over. Het aantal mensen dat vanuit huis werkt blijft maar groeien volgens het CBS. Denk aan ZZP'er, mensen die flexwerken of een thuiswerkdag hebben, maar ook aan mensen met een praktijk of bedrijf aan huis. Het is fijn dat thuiswerken steeds vaker mogelijk is, want het helpt je om een betere balans tussen werk en privé te vinden. En als die balans goed is, dan haal je meer uit jezelf en komt dat ook je gezondheid ten goede.

 

Een aangename en praktische werkplek thuis hebben is belangrijk. Of je nu een aparte kamer tot je beschikking hebt, een hoekje in huis of dat je werkt aan de eettafel. Je kunt het altijd sfeervol en handig inrichten. Wij geven je graag informatie, tips en inspiratie over thuiswerken en het creëren van een fijne werkplek.

De voordelen van thuiswerken

  • Je kunt productiever en gefocuster werken
  • Je kunt werk en privé beter combineren en bent daardoor beter in balans (mensen die thuiswerken zijn minder vaak ziek)
  • Geen frustraties over files of overvolle treinen 
  • Het is beter voor het milieu (geen benzine bij woon-werkverkeer met de auto)

Waaraan moet een werkplek bij je thuis voldoen?

  • Een goede stoel 
  • Een goede tafel
  • Goed licht
bureaustoel OMG met bureau en lamp van merk Zuiver
Een mooi, hip en ergonomisch bureau met bureaustoel van het merk Zuiver

Werken aan de eettafel

Vaak wordt er thuis aan de eettafel gewerkt. Deze tafel is meestal te hoog voor computerwerk. Ook de stoel biedt vaak te weinig steun. Als het door ruimtegebrek niet anders kan, zorg dan ieder geval dat je niet te lang in dezelfde houding zit. Zorg voor afwisseling en beweging, dat is gezonder. Bij thuiswerken kan dit een valkuil zijn, want doorwerken is vaak makkelijker. Je wordt immers minder vaak gestoord dan op kantoor. Even tussendoor een wasje in de wasmachine doen of de hond uitlaten is bij thuiswerken dus juist aan te bevelen.

Voor werken met computers en beeldschermen gelden dezelfde regels als op kantoor. Zo moet het scherm in een hoek van 90 graden staan en moet er altijd schuine lichtinval zijn (een raam aan de zijkant en dus niet voor of achter je scherm). Achter een laptop mag je eigenlijk maar twee uur achter elkaar werken. Ergonomisch is het bij een laptop ook beter om gebruik te maken van een losse muis en toetsenbord. 

Werkplek aan een grote eettafel
Werken aan de eettafel. bron: findingnana.com

Kies voor een sfeervolle thuiswerkplek

Het mooie van thuiswerken is dat je flexibel bent in de inrichting. Je bent vrij om de sfeer te creëren die je zelf het prettigst vindt. Mensen hebben de neiging om bij de inrichting van hun thuiskantoor in de eerste instantie de situatie van kantoor te imiteren. Maar dat hoeft helemaal niet! Je bent juist productiever in een omgeving die huiselijk aanvoelt. In een ongedwongen setting gaat werken alleen maar beter. Steeds meer kantoren kiezen daarom tegenwoordig voor een meer huiselijkere aankleding. Maak van je werkplerk dus een heerlijke plek waar jij je goed voelt. 

Inspiratie voor een mooie, hippe thuiswerkplek

thuiswerken met een kurkwand
Thuiswerkplek met mooie kurkwand voor al je creatieve ideeën. bron: sheboezz.nl
werkplek met hoog bureau en krukken
In plaats van een bureaustoel thuiswerken op een kruk. bron: blog.mliees.nl
werkplek, bureau onder de trap
Een werkplek creëren de trap. bron: makeover.nl
bureau met schagen
Goedkope oplossing: een bureau op schagen. bron: vakrehjem.com
bureau met tegels bekleed
Net even anders: een bureau afgewerkt met tegels. bron: vtwonen.nl
Zwevende constructie als oplossing werkplek
Zwevende constructie als werkplek. bron: Karwei.nl
Ikea werkplek ideeen
IKEA heeft altijd mooie, betaalbare woon- en opbergoplossingen. bron: ikea.com

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Op onze Pinterest pagina hebben wij een bord gemaakt vol inspiratie voor je (thuis) werkplek. Neem een kijkje of nog leuker: volg het bord. Het bord wordt namelijk telkens aangevuld met met leuke, nieuwe ideeën. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0