· 

Dé vijf woontrends van 2018 voor jou op een rij


Benieuwd naar dé interieur- en woontrends voor 2018? Wij hebben de vijf belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet.

 

Het woonjaar 2018 wordt er een naar ons hart. Eclectisch wonen met veel sfeer en warmte, natuurlijke kleuren en materialen, hedendaags design gemixt met vintage, kleuraccenten, een vleugje luxe en nog steeds heel veel groen :-) De natuur staat centraal.

Trend 1. Groen en natuurlijk

Planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur en blijven hot. Zet een groot exemplaar neer als statement of kluster meerdere planten bij elkaar. De plantenhangers, mini ecosystemen, takken met wortels in potten met water, er zijn zoveel creatieve manieren om groen in je huis te brengen. 

Botanisch wonen met groen aan de muur in transparante lijsten
bron: homedeco.nl

Duurzame en eerlijke producten winnen steeds meer terrein. Ontwerpers richten zich steeds meer op unieke producten in plaats van massaproductie. Dit zie je ook aan de populariteit van natuurlijke materialen. Hout, rotan, juten, wol, leer en kurk, we blijven ze veel zien. Deze trend wordt vaak gecombineerd met de industriële look. 


Dé kleur van 2018 volgens Flexa is Heart Wood. Deze kleur is geïnspireerd op de aaibare 
kwaliteit van onbewerkt hout en heeft een zachtroze, warme ondertoon. De keuze voor Heart Wood werd gemaakt door de kleurspecialisten, diverse internationale designexperts en trendwatchers. Zij zagen dat er over de hele wereld steeds meer behoefte ontstaat aan een plek waar je je terug kan trekken van de hectische buitenwereld en waar we opnieuw kunnen opladen. Omdat Heart Wood in verschillende kleurcombinaties een geruststellende, levendige of juist rustgevende werking kan hebben, is dit daarvoor de perfecte kleur. Deze kleur laat je weer in contact komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Een prachtig uitgangspunt waar wij volledig achterstaan.

 

Heart Wood kleur van 2018
Heart Wood: de kleur van 2018, bron: wonenonline.nl

Een andere trendkleur voor 2018 is wat ons betreft Eucalyptus groen, een vergrijsde, matte groen. Een kleur die al een tijd populair is. Deze kleur heeft een kalmerende, aangename uitstraling en brengt de natuur in huis. Daarnaast is de kleur makkelijk te combineren met anderen kleuren. Deze kleur heeft echt onze harten gestolen.  

Eucalyptus groen is nog steeds de kleurtrend
bron: design-seeds.com

Trend 2. Uit verre oorden

Producten uit verre landen zijn (nog steeds) hip. Kelims, Afrikaanse motieven, Etnische & Bohemien accessoires het is helemaal trendy. Ook de handgemaakte producten winnen steeds meer terrein. Denk aan geknoopte, gehaakte en gebreide plaids en sierkussens. We zien bij deze trend veel aardse en natuurlijke kleuren. 

gebreid plaid, natuurlijke tinten en materialen
bron: uniqwacollections
kelim met natuurlijke kleuren
bron: tapijten.nl

Trend 3. Elegante luxe

Er komt meer luxe in huis. Deze luxe touch geef je aan je interieur bijvoorbeeld met fluweel. Fluweel is zacht, warm, aaibaar en straalt luxe uit. In 2018 kun je niet meer om deze stof heen. Je ziet het fluweel terug in sierkussens en poefjes, maar ook als bekleding van banken en fauteuils.

 

Verder zien we in 2018 de koperkleur steeds meer verdwijnen. Glanzend goud komt daarvoor in de plaats. Deze kleur past perfect bij de trend luxe en het glanzende materiaal versterkt deze uitstraling. Ook natuursteen en (echt) marmer zorgen voor een meer glamour in je huis. Hoogglans zwart zien we ook weer meer. Door deze glanzende materialen te mixen met de aaibare zachtheid van fluweel ontstaat er een elegant en luxe interieur. 

Fluwelen bank in oker geel
bron: interiorjunkie.com

Trend 4. Dessins & kleurrijke statements

Dessins. Geometrische vormen, grafische patronen, typografische prenten en natuur geïnspireerde prints. Het is kan en mag allemaal. Op deze manier kun je in een rustig, basic interieur een trendy statement maken. Bijvoorbeeld door een saaie muur te voorzien van een kek behangetje. 

Uitspattingen met felle kleuren mogen weer in 2018, maar de basis van het interieur blijft wel natuurlijk. De kleur zwart wordt dit jaar vervangen door bruin. Voor de felle kleuren kun je denken aan oker geel of petrol blauw. 

Bloemenbehang van Vermeer
bron: essentialvermeer.com

Trend 5. Retro & vintage

De retro / vintage trend blijft ook dit jaar, maar verschuift van de jaren vijftig en zestig meer naar de jaren tachtig. De kleur okergeel is booming. Het is een mooie kleur om als accentkleur toe te voegen aan je interieur. De grafische prints, donker gebeitst hout en natuurlijke kleuren en materialen passen goed bij deze trend. 

vintage meubel in combinatie met hippe accessoires
bron: woonhome.nl

Veel trends van vorig jaar zetten in 2018 dus door, alleen met wat meer lef. Er wordt meer gezocht naar originele invalshoeken.

Door bovengenoemde trends te mixen ontstaan de meest spannende interieurs en kun je echt je eigen stijl creëren en van je huis een thuis maken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0