· 

De juiste kleuren kiezen volgens de Feng Shui methode


kleurenwaaier, kleur kiezen in woning

Kleuren zijn volgens de Feng Shui leer belangrijk omdat ze jou persoonlijke Chi (energie) beïnvloedden.

Feng Shui leert je om kleuren zo toe te passen op een manier dat de Chi in die aspecten van je leven (gezondheid, liefde, werk of materieel welzijn) gaat stromen in de richting die jij wilt. Probeer de kleur altijd te kiezen in een tint die je zelf mooi vindt.

Blauw

Blauw geef rust en verkoeld. Het is heel goed om te gebruiken in ruimten waar je tot rust wilt komen. Het wordt ook geassocieerd met vrede en comfort. Vandaar dat blauw een prima kleur is voor een slaapkamer, een kamer waarin je mediteert of op een andere manier gebruikt om te ontspannen. Het is minder geschikt voor eetkamers en studeerkamers.

Zwart

Zwart is de kleur van de mystiek en is stijlvol. Zwart is de kleur van de nacht, diepe wateren en universele leegten. Met zwart voeg je diepte en kracht toe aan een ruimte en het brengt stabiliteit. Te veel zwart kan groei tegengaan. Het is beter zwart in leefruimten niet hoger te gebruiken dan ooghoogte. Zwart is minder geschikt voor kinderkamers.

Groen

Groen is de kleur van symbolische groei, vruchtbaarheid en harmonie. Groen is de kleur voor een nieuw begin, het verfrist en ontspant. Als je met de kleur groen werkt dan is het goed om met meerdere tinten bij elkaar te werken. Het is een geschikte kleur voor badkamers. Het is minder geschikt voor studeerkamers, woonkamers of speelkamers.

Bruin

Bruin is de kleur van de voedende energie. De kleur is geschikt om toe te passen in de hal of voor een muur in de woon- of slaapkamer. Bruin kan ook heel goed toegepast worden in de keuken. Te veel bruin in een ruimte kan leiden tot stilstand, geen vooruitgang. Combineer bruin daarom met andere kleuren.

Rood

Rood symboliseert de energie van de zon en het leven. Als je rood op de goede manier gebruikt in je huis staat dat voor kracht, geluk en luxe. Een overdaad aan rood staat voor overactiviteit en rusteloosheid. Rood, de sterkste Yang kleur heeft een activerende werking en kun je gebruiken in ruimtes waar veel activiteit plaats vindt. Het is ook de kleur van romantiek en passie. Toch is het verstandig om rood met mate te gebruiken. Gebruik rood niet of beperkt voor de eetkamer, de keuken of kinderkamers.

Paars

Paars is net als rood een kleur die je beter spaarzaam kan gebruiken. Het is een kleur die voor spiritualiteit staat. Paars stimuleert de hersenen, het voorstellingsvermogen en werkt daarom inspirerend. Paars is geschikt om te gebruiken in de slaapkamer en ontspanningsruimte. Paars is minder geschikt voor de keuken en de badkamer.

Rose

Rose is de kleur van de onschuld, zuiverheid en romantiek. Rosé is geschikt voor slaapkamers en minder voor de badkamer en keukens.

Oranje

Oranje. Als rood te hevig voor je is dan is oranje of geel een goed alternatief. Oranje is een verwarmende, opwekkende en sociale kleur wat betekent dat het geschikt is voor ruimtes waar met elkaar gesproken wordt. Het is een geschikte kleur voor de woonkamer, eetkamer, speel/kinderkamers.

Geel

Geel is een kleur die staat voor tolerantie, maar ook voor autoriteit. Geel is een kleur die opwekkend is en stimuleert de geest en de spijsvertering. Geel is geschikt voor de woonkamer, de hal en overloop en kinderkamers.

Wit

Wit is de kleur van zuiverheid en puurheid. Het kalmeert de emoties. Wit is geschikt voor alle ruimten in huis. Vooral in combinatie met felle kleuren.

Grijs

Grijs staat voor onafhankelijkheid en vormt een schild voor invloeden van buitenaf. Te veel grijs wordt niet aangeraden in woonruimten. Werk meer met accenten. Grijs, bij voorkeur in warme tinten, is met mate geschikt voor studeer- en werkkamers.

Goud

 Goud is de kleur van kracht en overvloed, maar ook voor hogere idealen en wijsheid.

feng shui, kleuren betekenis

 Je kunt met kleur dus meer energie of rust brengen op een plek, een levensgebied stimuleren en een persoon versterken.

 

Kleur kun je aanbrengen door een muur te verven, een kunstwerk op te hangen, een tapijt te leggen of een meubelstuk in en bepaalde kleur te kiezen. Accessoires of een bloemstuk kunnen ook voor kleurdetails zorgen.

 

Wil je meer weten over Feng Shui? Download dan GRATIS de Whitepaper "Je huis inrichten volgens Feng Shui" 

Download
Whitepaper: Je huis inrichten volgens Feng Shui
Onze leefomgeving heeft een grote invloed op hoe het met ons gaat. Je huis moet een thuis zijn, een plek waar je je optimaal kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Zorg met Feng Shui voor een fijne energie flow in je woning en breng meer evenwicht en harmonie in je huis en jezelf.
Je huis inrichting volgens Feng Shui.pdf
Adobe Acrobat document 3.4 MB

bronnen foto's: pexel

Reactie schrijven

Commentaren: 0