· 

Een boekenkast op maat op zolder

boekenkast op maat en kleur Zinc van vt wonen
Boekenkast. Op de muur: Zinc van vt wonen

Ik ben een echte boekenfan en de kast in de woonkamer puilde helemaal uit. Toen we plannen gingen maken om de zolder te verbouwen was een grote wens van mij om een boekenkast op maat te realiseren op de overloop. 

De boekenkast is onderdeel geworden van een lange muur op de overloop. De kast is letterlijk de afscheiding tussen de gang en een kamer. Ik vind dit een erg leuk effect want de deur van de kamer zit als het ware in de boekenkast verwerkt. 

We twijfelde erg over de kleur van de kast maar hebben uiteindelijk toch gekozen voor RAL9010. Een mooie basis. Voor de muren hebben we gekozen voor een mat, donker grijze kleur (kleur ZINC van de VT wonen collectie) zodat de kast er wel lekker uitspringt. 

De kast heeft ingebouwde spotjes en de onderste kastjes zijn greeploos en handig om minder fraaie ordners in op te bergen. Op de overloop komt namelijk ook nog een kleine werkplek. Daarover later meer.

Ik ben ieder geval zo blij met het resultaat van de boekenkast en het is super fijn dat ik weer een heleboel boeken kwijt kan nu! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0