· 

Een speelkamer op zolder


Draadstaal memobord

De zolderverbouwing is nu echt bijna klaar. De laatste puntjes op de i, en dan is het af. En wat is het mooi geworden! De open zolderruimte is nu opgedeeld in een berging, een speelkamer, een slaapkamer en een hal met kastenwand en werkhoek. Laatst heb ik de speelkamer kunnen aankleden en afgemaakt. Voor mij is dat natuurlijk het allerleukste om te doen ;-) Benieuwd hoe het is geworden? 

Allereerst is er natuurlijk heel veel gebeurd de afgelopen maanden want er was helemaal niets, slechts een open ruimte op zolder. De muren zijn geplaatst, er is elektra aangelegd en er is een dakraam geplaatst in de speelkamer omdat er anders geen daglicht zou zijn. Vervolgens moest natuurlijk alles nog afgewerkt worden (stucen, schilderen, plinten leggen etc). Hieronder eerst een kleine impressie van de verbouwing.

Voor de kleur op de muur van de speelkamer heb ik gekozen voor een vergrijsde blauwtint (Sculptuur van Histor). Een stoere maar ook vriendelijke kleur die goed combineert met bijvoorbeeld grijs, zwart en wit. De schuine wanden van de kamer heb ik bewust wit gehouden. Ik vind dat dit een mooi maar ook knus effect geeft aan de kamer.

 

Tweedehands en hergebruik 

Verbouwen is een dure aangelegenheid. Ik heb daarom eigenlijk alleen de accessoires nieuw gekocht. De rest heb ik low budget gehouden. Zo heb ik de bank van marktplaats en ook het tv meubel is hergebruikt. Voorheen stond het tv meubel in de woonkamer maar door de komst van de haard hadden we hem over en is hij naar boven verhuisd. Ik het meubel wel opnieuw geverfd (RAL 9010) zodat hij weer helemaal netjes is. 

En dan los met inrichten en decoreren

Omdat het een kamer is speciaal voor de kinderen (zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 5 tot 9 jaar) wilde ik een vrolijke maar ook stoere kamer creëren. Daarom heb ik bijvoorbeeld gekozen voor een zwart, metalen memobord aan de muur (VT wonen) die ik heb gedecoreerd met posters (VT wonen), ansichtkaarten (kaart met kat is van cmgshop.nl) en knutsels van de kinderen. Ze kunnen zelf dingen aan het bord toevoegen/verwijderen wat natuurlijk super handig is. 

Verder heb ik voor de vrolijke noot een vilten vlaggenslinger van kidsdepot opgehangen. De kleuren van de slinger (en de kleur op de muur) zijn het uitgangspunt geweest voor de rest van de aankleding van de kamer.

VT wonen metalen rek industrieel
Kinderkamer speelkamer

Het sisal kleed zorgt voor extra sfeer en gezelligheid en is van Kwantum en is een ecoproduct. Het mat zwarte bijzettafeltje is van Wehkamp. Het lampje is van beton en komt van Blokker. Ik heb hem online besteld en in het echt bleek het beton eerder taupekleurig dan grijs. Daarom heb ik toch besloten hem te schilderen in de kleur van de muur, en ik vind het effect best leuk geworden. Het lampje zelf is van de Action. Met een afstandbediening is de lamp in elke gewenste kleur te zetten. De kinderen vinden dit erg leuk. De lamp kan ook op discostand :-) De stoere, metale ster met lampjes is van Karwei. De kussens en opbergbakjes zijn van de Hema

 

lamp van Blokker geschilderd in de kleur van de muur
lamp van Blokker geschilderd in de kleur van de muur
poster van VT wonen
poster van VT wonen
Ster van Karwei en kussens van Hema
Ster van Karwei en kussens van Hema

De kamer is nog niet helemaal klaar. Zo moet bijvoorbeeld de verwarming nog worden geplaatst. Maar er komt ook nog mooie kast van steigerhout op maat voor al het speelgoed. Hierover volgt natuurlijk later meer in een nieuwe blog post.

Maar ik ben nu al onwijs blij met het resultaat van de speelkamer. Het is echt geworden zoals ik voor ogen had. Stoer, gezellig en sfeervol. De kamer is echt een fijne plek geworden voor de kinderen. Hopelijk gaan ze er veel tijd in doorbrengen met hun vriendjes en vriendinnetjes. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kirsten (dinsdag, 21 november 2017 09:49)

    Wat is die speelkamer leuk geworden!