· 

Beton - We love it!


Beton is een stoer, strak en basic product en past goed bij andere trends van dit moment; zoals industrieel en natuurlijk. Maar eigenlijk past de betonlook bij elke woonstijl want het is mooi en makkelijk te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol. Je huis krijgt een natuurlijke uitstraling door. Daarom zie je de betonlook ook in vele toepassingen terugkomen. Denk aan vloeren, muren, meubels, tuinmeubilair en woonaccessoires.   

keuken met betonnen blad gegoten

Muren

Betonlook op je muur is hot. Kijk maar eens op Pinterest of Instagram. Er worden veel mooie plaatjes gedeeld en tips en trucs over uitgewisseld. Je hebt verschillende mogelijkheden qua wandafwerking. Zo is er Betonstuc. Betonstuc is een hoogwaardig pleistermateriaal waarmee je de wanden een strakke en stoere natuursteen- of betonlook kunt geven. Door de waterdichte eigenschappen is betonstuc erg geschikt om toegepast te worden als alternatief voor tegelwanden in badkamers en keukens. Maar er bestaat ook gewone muurverf met een betonlook. Aan de hand van een stappenplan kun je het gewenste grove, onbewerkte beton effect realiseren. Je hebt ook behang met betonlook.

 

Betonstuc op de muur

beton betonstuc badkamer grijs muur
bron: vanwanrooij-warenhuys.nl

Betonlook muurverf

beton betonlook muurverf grijs
bron: violierathome.nl

Zelf getest: betonlook muurverf

Zelf hebben wij ook betonlook muur gemaakt op de slaapkamer. En we zijn blij met het resultaat!

Het leuke is: het is het heel gemakkelijk om te realiseren.

Benieuwd hoe wij dit gedaan hebben? Lees meer op ons blog betonlook muur hierover.

Betonlook muur op de slaapkamer

Op de overloop op zolder hebben wij gewone, matte muurverf gebruikt, maar dan in de kleur beton. Om precies te zijn de kleur Zinc, een van de trendkleuren van de VT wonen collectie 2017 (de kleur op de foto achter het zwarte stoeltje en rondom de boekenkast). Zo heb je toch die stoere uitstraling maar dan meer een strakke, effen look. Benieuwd naar meer foto's? Lees dan het blog "Een boekenkast op maat op zolder".

Vloeren

Ook voor vloeren zijn er diverse mogelijkheden voor een betonnen uitstraling. Je kunt natuurlijk je betonvloer simpelweg behandelen met betonverf. De verf zorgt dan voor een slijtvaste en krasvaste laag. Maar een groot nadeel ervan is dat de vloer kouder blijft dan elke andere vloerbedekking. Vloerkleden zijn dan eigenlijk wel noodzakelijk. Een prachtig alternatief is een gietvloer met betonlook, voordeel is dat de combinatie met vloerverwarming hierbij mogelijk is. Daarnaast is de vloer duurzaam, onderhoudsvriendelijk en slijtbestendig. Maar helaas wel behoorlijk aan de prijs. Er zijn ook nog andere opties zoals tegels of marmoleum met betonlook. 

Gietvloer met betonlook

gietvloer beton betonlook
bron: Pinterest

Marmoleum met betonlook

marmoleum beton betonlook
bron: VT wonen

Overige toepassingen

betonnen blad keuken houten frontjes
keuken is gemaakt door Jan Baeten. blad: www.terrazzidesign.weebly.com

Betonnen keukenbladen zijn al jaren enorm populair. Ze hebben een eigentijdse uitstraling en zijn erg praktisch. Je kunt hete pannen namelijk gewoon op het aanrechtblad zetten. Beton heeft echter wel onderhoud nodig wanneer je het mooi wilt houden. Dit betekent dat je het blad wel af en toe van een beschermlaag moet voorzien. 

 

Deze prachtige keuken is van vrienden van ons. Het blad is van gegoten beton. Hier zie je ook hoe mooi beton met hout combineert. Het geeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. 

Zelf hebben we ook hier en daar betonlook in huis. Afgelopen zomer hebben wij bijvoorbeeld een bijzettafeltje van Woood cadeau gekregen. Het tafeltje heeft de looks van steen, maar is gemaakt van speciale Fiber Clay. Hierdoor is de tafel zo licht als een veertje. Het tafeltje is zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Er bestaat ook een ronde en een diabolo variant. Bij ons staat hij in de tuin. Wel begint het tafeltje na 2 jaar buiten inmiddels iets te verkleuren.

 

Verder hebben wij een tv-meubel / haardmeubel met een look beton. Het blad is van Belgisch hardsteen, maar het heeft dezelfde uitstraling als beton. Uiteraard kun je zo'n blad ook van beton laten gieten. 

bijzettafel Woood stone
bron: Woood
Betonlook tv meubel haardmeubel
Blad van Belgisch hardsteen

En er is nog zoveel meer leuks met betonlook. Denk aan woonaccessoires. Zoals de hippe klokjes van het merk Zuiver. Kwantum heeft bijvoorbeeld ook een hele leuke, goedkope variant van een betonlook klokje voor slechts 4 euro, en ik heb hem! Of denk aan kandelaars, bloembakken en lampen van beton. Daarnaast heb je ontzettend leuke DIY's met beton. Kijk eens naar dit idee voor een lamp. Super tof! Als ik tijd heb ga ik hem maken.

klok beton betonlook wekker kwantum
betonnen lamp DIY
bron: Pinterest

Reactie schrijven

Commentaren: 0