· 

Kerst  2016. We hebben er zin in!


Afgelopen weekend heb ik, zoals vele met mij, een boom uitgezocht en opgetuigd samen met de kinderen. Ook de rest van het huis is de afgelopen week helemaal gezellig in kerstsfeer gebracht. Heerlijk!

Er zijn veel leuke trends dit jaar dus het was soms zelfs moeilijk keuzes maken...

De kersttrends en kleuren sluiten mooi aan bij de huidige woontrends. Ook bij de kersttrends zie je bijvoorbeeld veel natuurlijke materialen en natuurtinten terug. Erg mooi. Daarnaast zie je dat er veel gespeeld wordt met de huidige "groentrend". In plaats van alleen het traditionele kerstgroen zie je bijvoorbeeld cactussen en vetplanten met een kerstlook. Of traditioneel kerstgroen op een andere manier gedecoreerd, bijvoorbeeld losse dennentakken in potten en vazen. Nieuw dit jaar zijn de bloemen zoals de Lelie en de Amaryllis. Ook bloembollen met een kerstlook zijn hot. Alternatieven voor een "echte" kerstboom zie je ook nog steeds veel. Bomen van hout of van staal bijvoorbeeld. De trend is ieder geval speels. Alles kan en mag, maar wel nog steeds vrij ingetogen.

In de kerstdecoratie zie je net als bij de woontrends veel grafische elementen, draadstructuren en industriële vormen terugkomen, dit in contrast met de aaibaarheid van wol, vilt en vachten. Ook etnische en spirituele elementen als veren en dromenvangers worden gemixt en gematcht in de kerstboom. Qua thematiek zie je net als bij de woontrends veel dieren.

Hout

Vilt en natuur

Veren


houten kerstdecoratie
poppetje van dennenappel en vilt
hanger van veren

Kerstkleuren

De officiële kerstkleuren van 2016 zijn Eucalyptus (zacht groen) en Marsala (diepwarm rood). Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel andere kleuren terug te vinden in de kerstboom anno 2016. Warme kleuren voeren daarin wel de boventoon zoals koper, licht goud, zacht roze en beige. Maar ook turquoise, donkerblauw en wit zie je terug in de kerstboom. 

 

De opvallendste kersttrends 

Trend 1. Robuust, puur en warm

Trend 2. Winters groen & blauw

Trend 3. Scandinavisch, eenvoud met een witte basis

Trend 4. In het bos: hout, kerstgroen en truffelbruin

 

Mijn eigen voorkeur gaat uit naar trend 1 en trend 4, die combineer ik eigenlijk een beetje. Ik hou van warm, zacht en natuurlijk, maar ook van stoer. Qua kleuren voeren de koper- en bruintinten de boventoon bij ons in huis. Twee jaar geleden heb ik mijn rode en zilveren kerstballen ingeruild voor de kopervariant. Deze kleur is nog steeds hot en ik vind de koperkleur ook nog steeds erg mooi en warm. Daarnaast kies ik voor veel natuurlijke kerstdecoratie van bijvoorbeeld hout en vilt. Veel kleine lampjes en kaarsjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Het zorgt voor een cosy sfeertje in huis en dat is toch wat je wilt met kerst.

Impressie

Reactie schrijven

Commentaren: 0