· 

Van een loze ruimte naar een servieskast


Oude deuren uit Sri Lanka hergebruikt voor kast

Ons huis is een modelwoning geweest voor een nieuwbouwproject. Voordeel (prijstechnisch) is dat de badkamer en keuken dan al geplaatst zijn, maar aan de andere kant is dat ook het nadeel. Je kunt je keuken en badkamer dus niet meer zelf uitkiezen. Nu vind ik onze badkamer gelukkig erg mooi, en de indeling is ook perfect. Ook de keuken is prima, maar daar had ik eerlijk gezegd zelf wel een paar andere keuzes bij gemaakt. In stijl hier en daar, maar vooral in praktische zin, want er was veel te weinig kast- en opbergruimte voor een gezin. 

Na de verhuizing heb ik daarom meteen enkele plankjes opgehangen. 

En later, heeft mijn vriend nog een extra bovenkastje gemaakt naast de koelkast, extra plankjes gemaakt in het kastje onder de gootsteen en een extra plankje geplaatst in het enige bestaande bovenkastje. Maar nog steeds was er ruimtegebrek... Ik kon mijn servies eigenlijk nergens kwijt.

strakke, witte keuken

Er was slechts één bovenkastje

extra bovenkast gemaakt in de keuken

We maakten een extra bovenkastje naast de koelkast


 

Toen ontdekte mijn vriend dat er achter de muur bij de eethoek een stukje loze ruimte zat (achter die loze ruimte zat weer de meterkast). Na eerst een klein gaatje in de muur vanuit de meterkast te hebben gemaakt om te checken of het echt klopte, heeft hij de muur vanuit de eethoek doorgeslagen. Daarna werden wat leidingen verschoven en omgelegd om genoeg ruimte te maken voor de kast.

 

Bij Burbri in Aalsmeer, een bedrijf waar ze oude bouwmaterialen verkopen met een groot assortiment aan deuren, hebben wij twee oude kastdeuren uitgezocht. Best lastig was dat nog, want we zaten vast aan een bepaalde maat. Maar gelukkig is het uiteindelijk gelukt. De kastdeuren komen uit Sri Lanka. We vonden de onbewerkte deuren zo mooi, dat we besloten ze niet te schilderen.

De kast is nu onze servieskast geworden, met onderin zelfs nog ruimte over. Ideaal. Gelukkig nu dus geen gebrek meer aan opbergruimte in de keuken.

Deuren uit Sri Lanka gebruikt voor kast

De deuren uit Sri Lanka

Extra opbergruimte creeeren

Al het servies past in de kast


Keuken vanaf de woonkamer

Doorkijk van de woonkamer naar de keuken


Reactie schrijven

Commentaren: 0