· 

Urban Jungle is in tha house


plantenhangers van kokos en touw

Nature is een woontrend die je in 2015 al veel zag, maar die in 2016 nog veel groter is geworden. Natuur in de breedste zin van het woord. Van "groen wonen" waarbij duurzaamheid en hergebruik belangrijk zijn. Bijvoorbeeld door middel van vintage en tweedehands woonitems. Maar ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals kurk, rotan en hout zijn populair. Verder zie je binnen deze trend veel kleuren uit de natuur terug zoals (mos)groen, geel, naturel, grijs en zwart.

In de winkels zie je verder ook veel collecties geïnspireerd op de natuur. Veel organische vormen, natuurlijke materialen en prints met dieren en insecten. Ook zie je veren veel terug in deze trend (echte veren maar ook afbeeldingen van veren geprint op textiel). Botanisch wonen en de natuur zijn dus hip in je interieur.

In mijn huis zie ik ook best veel terug van deze trend als ik om mij heen kijk. Omdat ik erg van natuurlijke materialen, vintage spullen, de natuur en natuurlijke tinten hou, gaat dat eigenlijk vanzelf.

 

Zo heb ik bijvoorbeeld al bijna drie jaar mooie vlinderprenten staan van hagedornhagen. Een merk uit Denemarken, met een prachtige botanische en insectenprenten collectie. En ook een kussen met verenprint heeft ruim twee jaar mijn bank gesierd (inmiddels is hij zelfs al verhuisd naar de bank op zolder). 

prints met dieren

vlinderprenten van Hagedornhagen

De vlinderprenten van Hagedornhagen 

vintage schatten

Oud Indonesisch kastje

Een oud, Indonesisch kastje

natuurlijke materialen

gehaakte poef van Hema

Een gehaakte poef


Urban jungle

 Eén belangrijk onderdeel van de Nature trend ontbrak er echter nog bij mij, namelijk veel planten in je huis. Oftewel, Urban jungle style. Bloemen in huis heb ik altijd wel en natuurlijk ook wel een paar planten, maar geen groepjes groen bij elkaar zoals nu heel populair is. Ook cactussen zijn hot. Gegroepeerd op een bijzettafeltje bijvoorbeeld. Sommige onder een stolp. En ook terug van weggeweest: de plantenhangers. Toegegeven die hangers uit de jaren 70 vond ik echt alles behalve mooi. Maar de exemplaren die nu te koop zijn, vind ik eigenlijk best leuk. Vorige week heb ik er daarom maar eens twee gekocht bij de bloemist voor een kaal hoekje bij de bank. Ik moest even wennen dat moet ik toegeven, maar ben nu toch wel blij met mijn eigen mini Urban jungle. Binnenkort maar eens shoppen voor een paar leuke, kleine cactussen. 

Zithoek woonkamer met plantenhangers

Reactie schrijven

Commentaren: 0