· 

Een bed op maat voor een kleine slaapkamer


Bed op maat voor meisjeskamer

Mijn dochter heeft een mooie, lichte kamer. De kamer is alleen niet zo groot, ongeveer 2,5 x 2,5 meter. Door de vierkante vorm en de twee ramen is hij erg lastig in te delen. Zeker nu het tijd werd om het peuterbedje te vervangen voor een groter 1-persoonsbed werd het passen en meten. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, kozen we daarom voor een custom made bed.

Ik wilde graag een wat hoger bed net onder het raam, zodat onder het bed diepe lades konden komen voor veel opbergruimte. Naast het bed zou dan een trapje kunnen komen om makkelijk het bed in te klimmen. Samen met mijn vriend maakte ik een eerste ontwerp. We bedachten er later nog een kast bij achter het trapje (helemaal tot aan het plafond) zodat we geen extra kledingkast hoefden te plaatsen. Mijn vriend bedacht voor het bed nog extra vakken om spulletjes in op te kunnen bergen. In deze vakken is verlichting ingebouwd, deze verlichting is in te stellen in elke kleur. De lampjes kunnen zelfs knipperen als discolampen wat mijn dochter natuurlijk geweldig vindt :-)

Het bed is helemaal zelf gemaakt door mijn vriend en geschilderd door mijn vader. 

meisjes kamer before

Before

Bed op maat voor meisjeskamer

After

De muur wilde mijn dochter heel graag in de kleur aqua, zoals de kleur in de film Frozen (kleurcode PO 15.75 Karwei). Ik heb de kleur laten mengen met zogenoemde "keuken muurverf", deze verf is makkelijk afneembaar en ook ideaal voor in een kinderkamer. De "keukenverf" van het huismerk van Karwei is goedkoper dan andere dure verfsoorten die de titel " afneembaar" dragen en het werkt net zo goed. Vieze vingers zijn zo weggepoetst met een doekje. Ik heb muurkleur uitgekozen aan de hand van de kleur van de nieuwe dekbedhoes (textielhuis, merk Cindarella, naam Showtime).

De sterrenlamp naast haar bed was oranje en heb ik overgespoten in de kleur roze (spuitbus Hema, standaard kleur). De hangkastjes boven haar bed zijn van de Karwei. 

De naamslinger komt van hetleveniseenfeest en heb ik via de website zelf samengesteld toen Evie werd geboren (kan ik ook erg aanraden als origineel kraamcadeau).

 

Evie is ieder geval super blij en trots op haar mooie, nieuwe bed. Kleine meisjes worden groot.

 

knoppen lades

Handgreep knop aqua

De knoppen heb ik gekocht bij de webwinkel janenjup.

kleed

gehaakt kleed in roze van Kidsdepot

Het gehaakte kleed is van Lief en klein (kidsdepot vloerkleed Roundy, roze).

dromenvanger

dromenvanger aqua

De dromenvanger is van Varada.


Reactie schrijven

Commentaren: 0