· 

Een zelfgemaakte buitenhaard


buitenhaard gemaakt van een oude luchtcompressor

Om acht uur 's avonds schemert het alweer en vliegen onze twee huisvleermuisjes druk heen en weer. Dochterlief blij, eindelijk ze kan onze "huisdieren" voor het slapengaan weer even welterusten zwaaien. De herfst is officieel begonnen. 

Herfst. Een prachtig, kleurrijk seizoen. Maar het betekent ook dat we ons weer meer gaan richten op binnen. Het planten- en dierenleven trekt zich terug. Net als de mensen, wat zeker ook fijn is, maar toch probeer ik dat naar binnen keren altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Om zo lang mogelijk van de laatste zonnestralen te genieten en nog even wat extra vitamine D op te slaan voor de winter. Gelukkig hebben we dit jaar een heerlijke nazomer, zodat we overdag nog heerlijk buiten kunnen genieten. 

Maar wanneer de zon wegzakt of achter een wolk verdwijnt, koelt het ook meteen flink af. Gelukkig zorgt onze mooie, nieuwe buitenhaard er voor dat we langer nog behaaglijk in de tuin kunnen vertoeven. Mijn vriend en ik hebben de haard laatst voor onze verjaardag cadeau gekregen van een van mijn beste vriendinnen en haar vriend. Hij is zelf gemaakt. Hoe tof is dat! 

de kachel in de tuin

buitenhaard gemaakt van een oude luchtcompressor

detail kackeldeurtje

detail deur van buitenhaard

De haard is gemaakt van een ketel van een oude luchtcompressor. De pijp en de pootjes zijn gelast en het deurtje is gesmeed. Als het vuur brand staat dat super leuk. Door de regen en het stoken verroest en verkleurd de haard steeds meer waardoor hij alleen maar mooier wordt. Het is echt genieten. De haard geeft een gezellig sfeertje en je kunt er heerlijk omheen kruipen met familie of vrienden. Binnenkort ook maar eens met de kinderen bij de haard tamme kastanjes of marshmallows roosteren. Ik krijg nu voorzichtig toch al een beetje zin in de herfst ;-)

nazomerse bloei

passiebloem

Wat een cadeautje. Dankzij de prachtige, lange nazomer, bloeien er opnieuw passiebloemen in mijn tuin. 

herfstsfeer

eethoek met banken van steigerhout

Om herfstsfeer in de tuin te brengen, heb ik een op verschillende plekken potten met heide gezet. 

makkelijk & kleurrijk

bloeiende heide

Een voordeel van heide is dat het weinig onderhoud nodig heeft, en dat het je tuin de hele herfst lang voorziet van kleur.


Reactie schrijven

Commentaren: 0