· 

Pronkstukken in huis


Oude Japanse vaas detail van vogel

Een pronkstuk kan van alles zijn; een kastje, een stoel, een beeldje of een ander soort woonaccessoire. Het is in ieder geval iets waaraan een verhaal of herinnering hangt. Iets wat je van je naaste hebt gekregen of die je hebt meegenomen van een mooie vakantie. Een pronkstuk maakt je huis persoonlijk.

In de loop der jaren heb ik al meerdere pronkstukken verzameld. Zo ben ik bijvoorbeeld erg gehecht aan de klok in de woonkamer,  die lang in mijn ouderlijk huis heeft gehangen. Of de oude radio die mijn vader zelf heeft gerepareerd en nog steeds prachtig klinkt. Ook ben ik dol op een kastje die ik heb gekocht toen ik hoogzwanger was van mijn dochter of de Boeddha die ik kocht samen met mijn kinderen. Het zijn dus vaak de herinneringen die een pronkstuk zo waardevol maken. 

Een van mijn dierbaarste pronkstukken is een Japanse vaas. Deze vaas heb ik een kleine drie jaar geleden van mijn ouders gekregen toen ik in scheiding lag. Ik was net verhuisd, zat vol emoties en stond nog helemaal in de "overleefstand". Mijn hoofd stond alles behalve naar het inrichten van mijn nieuwe huis. 

 

Bij ons in het stadje hield een antiquair er mee op en mijn moeder was daar gaan snuffelen. Daar stuitte ze op een Japanse vaas. Ze wist van mijn voorliefde voor Japanse kunst en vond dat ik wel wat moois verdiende. Ontzettend lief natuurlijk en daarom is de vaas me extra dierbaar.

 

Hij heeft een prominente plek gekregen op mij favoriete kastje in de woonkamer. In de vaas heb ik Magnolia takken gezet. Als je Magnolia takken niet in het water zet, blijven deze takken altijd mooi. Elk seizoen hang ik weer andere accessoires in. Nu, in de zomer hangen er bijvoorbeeld vilten bloemen en vogels in.  

 

Ik heb mijn takken gekocht bij Bloemisterij Peterse in Cothen (geen website). Daar verkopen ze naast mooie bloemen en planten ook superleuke vazen en andere decoratie. Ik doe er ieder geval altijd veel inspiratie op.

Japanse vaas met bloemen en vogels en magnolia takken


Reactie schrijven

Commentaren: 0