· 

Een kerkbank aan de eettafel


kerkbank bij eettafel

De samenstelling van mijn gezin is een paar maanden geleden verdubbeld. Onlangs is mijn vriend bij mij ingetrokken. Zijn twee dochters wonen hier nu ook parttime. Ook zijn poes moest uiteraard mee. Zelf heb ik een zoon en een dochter, en ook een poes. Een gezellige, drukke boel is het hier dus nu. 

Zo'n verdubbeling van inwoners vergt ook aanpassingen in huis. Zo moest er bijvoorbeeld een oplossing komen voor de eethoek. Met z'n zessen aan tafel paste net niet lekker. En het is daarnaast ook niet leuk om telkens stoelen van boven erbij te moeten zetten wanneer we met volle bezetting zijn.

Mij leek een lange bank aan een kant van de tafel de ideale oplossing. En eigenlijk wilde ik stiekem al heel lang een oude kerkbank. Nu had ik de perfecte reden. Mijn speurtocht op marktplaats begon...

 

Al snel vond ik een mooi exemplaar, die ook qua afmeting goed bij de tafel zou passen. We haalden hem op in Zutphen. Alleen bleek thuis dat de bank toch iets te lang was voor bij de tafel. Hij stak ruim 50 cm uit. Dat zag er niet zo mooi uit. Gelukkig is mijn vriend meubelmaker (nee, daar heb ik hem niet op geselecteerd ;-)) en kon hij de bank makkelijk inkorten.

Maar er ontstond ook een probleem met de eettafel. De poten zaten op de hoeken van de tafel, en dat maakte het gaan zitten bij de bank erg lastig. Mijn vriend heeft de poten daarom aangepast, en ze meer naar binnen bevestigd zoals bij een kloostertafel. Nu is het probleemloos aanschuiven.

 

We besloten de kerkbank en de muur erachter te schilderen om een mooi geheel te creëren. Voor de muur kozen we vergrijsd groen uit (Karwei IG TK-1105). Voor de bank een paar tinten donkerder groen (Histor, Leemgroen).  Ook de plankjes aan de muur heb ik geschilderd in dezelfde kleur groen als de kerkbank. Op een van die plankjes boven de kerkbank prijkt een mooie, vintage Pin-up die ik uit een oude kalender heb geknipt. Een kleine, stoute knipoog vond ik boven de vrome kerkbank wel grappig. 

kerkbank in leemgroen van Histor

Een impressie van het schilderwerk

kerkbank schilderen

De kerkbank schuren

kerkbank in de grondverf

In de grondverf


Reactie schrijven

Commentaren: 0