· 

Sfeer in je nieuwbouw huis met glas-in-lood


glas-in-lood deur glas in lood binnendeur paneeldeur

Ik woon in een nieuwbouwhuis. Dat heeft veel voordelen (goed geïsoleerd, geen gebreken, dubbel glas etc) maar ook een nadeel. Er zit weinig sfeer in. Een oud huis heeft van zichzelf al veel karakter. Met vaak houten balken, antieke tegels, ornamenten, schouwen, nisjes en mooie deuren. Een nieuwbouwhuis heeft dat niet. Daar moet je zelf sfeer creëren. 

Vanuit de bouw wordt een huis opgeleverd met standaarddeuren. Prima, maar echt mooi zijn ze niet. Beneden was daarom mijn doel om de deuren zo snel mogelijk te vervangen voor houten paneeldeuren. We kwamen uit bij Greefhorst deuren in Amersfoort. We zochten mooie paneeldeuren met deurbeslag uit. De tussendeur naar de woonkamer bleek lastiger. Daar wilde we graag glas-in-lood ramen in, maar de standaard opties glas-in-lood vonden we niet mooi. Ik wilde graag iets met blauwe en groene tinten en daar was weinig keuze in. Uiteindelijk kochten we daarom de tussendeur (eigenlijk een en suit deur met extra grote ramen) zonder glas en besloten zelf op zoek te gaan naar een glas-in-lood leverancier.

 

Samen met mijn vriend maakte ik het ontwerp voor de ramen in de deur. Een rustig ontwerp, geïnspireerd op een ontwerp die we allebei mooi vonden in de winkel maar alleen in roodtinten beschikbaar was. Eentje waar je niet snel op raakt uitgekeken. We besloten ook meteen het raam bij de trap (die recht tegenover de haldeur zit) te laten vervangen voor eenzelfde glas-in-lood raam (in thermopane = dubbelglas) om de stijl door te trekken. Ook voor dat raam maakten we een ontwerp.

Na meerdere offertes te hebben bekeken, kozen we voor Koos Kreijers uit Harderwijk. Samen met mijn vriend heb ik in zijn glasatelier het ontwerp nogmaals doorgesproken en de kleuren glas uitgezocht. Vervolgens ging Koos aan de slag. En ik kan niet anders zeggen dat het prachtig vakwerk is geworden. Mijn vriend heeft tot slot het glas zelf geplaatst.

Een uitnodigende entree

Paneeldeur met glas in lood in blauw en aqua
Glas in lood in een nieuwbouw huis

Reactie schrijven

Commentaren: 0