· 

Een vloerkleed: it really ties the room together


Kelim uit Afganistan

Ik heb een huishouden met (kleine) kinderen. Een kleed moet voor mij daarom vooral naast mooi ook heel praktisch zijn. Makkelijk schoon te maken.

Zelf ben ik erg gecharmeerd van Oosterse tapijten en Kelims met een vintage uitstraling. Ze zijn prachtig, daarnaast hebben deze kleden het voordeel dat door de patronen en de gemêleerde kleuren vlekken er minder op opvallen. De kleden zijn verder makkelijk schoon te maken. Kelims zijn zelfs omkeerbaar.

Na wat online speurwerk en een bezoekje aan een speciaalzaak, kwam ik uiteindelijk uit bij Marc Janssen in Utrecht. Daar verkopen ze onder andere handgeknoopte tapijten en handgeweven Kelims. 

De handgeknoopte tapijten vielen voor mij helaas meteen al af vanwege de prijs. Kelims zijn daarentegen een stuk betaalbaarder omdat weven nou eenmaal sneller gaat dan knopen, en dus veel minder arbeidsintensief is. 

Bij Marc Janssen kun je een afspraak maken om verschillende kleden thuis uit te proberen. Dat leek mij wel ideaal.

Enkele dagen later kwam de verkoper al langs met de door mij in de winkel uitgezochte kleden. Uiteindelijk koos ik voor een Kelim met veel rood en bruintinten.

Maar ik kon er niet aan wennen. Het kleed was prachtig, maar de kleuren waren vrij fel en te uitgesproken voor mij. Ik belde na twee weken naar de winkel dat ik het kleed wilde terugbrengen. Geen probleem gelukkig. 

In de winkel aangekomen bleek er net een nieuwe voorraad Kelims binnen te zijn gekomen. De verkoper liet me ze zien. Tussen de stapel zag ik meteen al een lichte Kelim met groenige, sleetse tinten liggen. Ik was meteen verliefd. Prachtig! Die wilde ik.

Thuis klopte het ook meteen. En nu, bijna drie jaar later ben ik nog steeds blij met mijn Kelim uit Afghanistan. Een plaatje en daarnaast is hij echt kidsproof gebleken.


Kelim met groene en blauwe kleuren

Reactie schrijven

Commentaren: 0